От началото на 2017 г. до момента през УМБАЛСМ Н.

...
От началото на 2017 г. до момента през УМБАЛСМ Н.
Коментари Харесай

214 хил. панциенти е приела `Пирогов` през 2017 г.

От началото на 2017 година досега през УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ са минали 214 000 пациенти, от които признати за лекуване са 44 000.

В съпоставяне с 2016 година пациентите през тази година са с 3 хиляди повече.

Увеличава се броят на пациентите над 65 години, а досега през болничното заведение са минали 8 900 неосигурени лица, като единствено за последните четири дни - 127 души.

Това разгласи по време на традиоционния коледен брифинг изпълнителният шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ” проф. доктор Асен Балтов, представен от " Фокус ".

Той заключи и данните за признатите и миналите през лечебното заведение през четирите почивни дни към
Коледа. За този интервал са осъществени 60 оперативни интервенции по неотложност. Най-натоварено е било в токсикологията, където са признати 41 пациенти. От тях трима души са използвали антифриз по простъпка, а осем са прекалили са алкохола. Едно семейство е признато след натравяне при горене на въглища.

Проф. Балтов изброи някои от медицинските триумфи за 2017 година – неповторимата за Югоизточна Европа интервенция на
доцент Николай Янев, посредством която той избави лицето онкоболен пациент и поради която беше отличен като Лекар на 2017 година, както и интервенциите, които извърши доктор Цветко Георгиев – завеждащ Отделението по хирургия на новороденото и вродените аномалии, посредством които интервенции избави две бебета и им даде късмет да посрещнат първата си Коледа.

Той увери, че ръководената от него болница се готви за европредседателството и има подготвеност да укрепи екипите си при потребност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР