От МВР са предприети всички необходими мерки, които да гарантират

...
От МВР са предприети всички необходими мерки, които да гарантират
Коментари Харесай

МВР с извънредни мерки за празника на студентите – 8 декември

От Министерство на вътрешните работи са подхванати всички нужни ограничения, които да подсигуряват спокойното протичане на празника на студентите – 8 декември. От Главна дирекция „ Национална полиция “ е основана организация за обезпечаване на публичния ред и сигурността по пътищата както на празнуващите, по този начин и на онази част от хората, които няма да се включат в студентските прояви, заяви зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров. Направени са срещи с управленията на висшите образователни заведения, локалните управляващи, хотелиерите и ресторантьорите, които ще посрещат празнуващи, и с частните охранителни компании.

Над 200 екипа на Пътна полиция ще наблюдават във всеки един от дните от през днешния ден до неделя за недопускане на нарушавания и тежки произшествия, заяви контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП. Контролната активност ще обгръща всички водачи и ще е фокусирана върху недопускането на ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, както и за съблюдаване на скоростните режими, за които ще се следи с над 270 автоматизирани механически средства. Тя прикани празнуващите към отговорно държание на пътя и предложи авансово да се срещнат в детайли с рекомендациите на Пътна полиция.

На територията, обслужвана от Столична дирекция на вътрешните работи са открити местата, където се чакат празнуващи. Проведени са диалози с ресторантьори, хижари, хотелиери и компаниите, ангажирани с защитата на обектите им, заяви гл. контрольор Красимира Стоядинова от отдел „ Охранителна полиция “ на Столична дирекция на вътрешните работи. Във всичките дни до края на седмицата са обезпечени екипи, които да подсигуряват публичния ред и спокойствието на празнуващите.

По линия на пожарната сигурност са осъществени инспекции в 515 обекта - 342 места за забавление, 168 за настаняване и 5 в обекта с религиозно предопределение. При тях са установени 104 несъответствия на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност, за които са връчени 40 писмени разпоредби и 3 протокола за резултатите от осъществени сложни инспекции и са формирани 9 акта за определяне на административни нарушавания. Предвидено е дежурство на чиновници от РДПБЗН-София в обекти за настаняване. Органите за ПБЗН не престават осъществяването на инспекции в обектите за осъществяването на предписаните мероприятия. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР