От МВР подозират, че са арестували ръководителя на канала за

...
От МВР подозират, че са арестували ръководителя на канала за
Коментари Харесай

МВР прихванали канала с мигранти, заради който бяха прегазени двама полицаи в Бургас

От Министерство на вътрешните работи подозират, че са арестували ръководителя на канала за мигранти, при чието секване бяха прегазени двама служители на реда в Бургас. Това оповестиха от прокуратурата в Пловдив на брифинг във вторник.

По първичните данни от прокуратурата считат, че са показали тъкмо този каналджия .
 Пълнолетен е каралият рейса, който умъртви двама служители на реда в Бургас
Пълнолетен е каралият рейса, който умъртви двама служители на реда в Бургас

Разследва се и версия за терористичен акт

Има доказателства, че арестуваният мъж е управлявал групата за трафик на мигранти, забъркана в злополуката сред патрулка и рейс в Бургас . При конфликта починаха двама служители на реда . Каналът е ръководен от 30-годишен сирийски жител, който живее в Пловдив с  позволение да обитава в България .

Официално е чиновник на изпълнителна служба в огромно сдружение в Пловдив. Мъжът поддържал непрекъсната връка с двама души, живеещи в Истанбул .

Когато се съберат повече хора, които желаят да преминат незаконно границата на страната, индивидът от Турция се свързвал със сириеца у нас. Той пък звънял на други няколко души от Харманли, Средец и Хасково, които му обезпечават коли и водачи . Те са инцидентно набелязани чужденци, само че имало и българи.

Хората от групата взимат незаконните мигранти и се насочат към вътрешността на България. Престоявали в Пловдив и продължавали пътя си към Западна Европа .

По към 3000 евро плащали искащите да преминат по този " канал " от Турция към Западна Европа. Парите се превеждали по сметки на сириеца, живеещ в Пловдив. Впоследствие той ги разпределял сред всички участници в схемата, обясниха още от прокуратурата.

При акцията по разбиването на канала са арестувани общо 12 души. Сред тях има двама или трима чужденци със статут на непрекъснато пребиваващи у нас, а останалите са българи. Арестите са осъществени в Харманли, Хасково, Средец и Пловдив. Претърсвания са осъществявани и в област Бургас.

22 мигранти са открити в Средец. Двама от тях били в дома на един от каналджиите, а останалите - в гориста месност наоколо .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР