От любимото дуо на Ливърпул Макманамън – Фаулър през тандема,

...
От любимото дуо на Ливърпул Макманамън – Фаулър през тандема,
Коментари Харесай

Комбинирай с мен, част 2

От обичаното дуо на Ливърпул Макманамън – Фаулър през тандема, включващ топ-реализатора на Висшата лига Алън Шиърър – Нолберто Солано, през зашеметяващия капацитет на Люндберг и Анри, та чак до наши дни, когато Салах комбинираше постоянно с играещите към него Роберто Фирмино и Садио Мане.

Английското вътрешно състезание ражда именити нападателни двойки, за които почитателите дълго време си спомнят, пеят песни и тъгуват, когато видят края на дадена атакуваща ера. и в този момент е време да приключим започнатото, като ви упоменем и кои са били най-резултатните нападатели в ерата, почнала доскоро повече от 30 години.

5. Дарън Андъртън – Теди Шерингам, 27 гола

Цифрите зад тези двамата в действителност са впечатляващи, като отчетем, че Шерингам прекара 4 сезона в Манчестър Юнайтед, а Андертън беше общоизвестен с травмите си. Двамата бяха в Тотнъм общо седем акции, разграничени на два интервала. Достатъчно време, с цел да основат прелестна връзка на терена и да комбинират сумарно за 27 гола във Висшата лига. Очаквано, нападателят е с множеството попадения – 20, като за Андъртън остават по-скромните 7 гола. В първата половина на сезона 1994-1995 идва и техният пик, откакто Дарън дава шест асистенции на Теди. Двамата бяха дружно и по време на европейското състезание през 1996, когато " Трите лъва " доближиха до полуфиналите на шампионата.

Teddy Sheringham and Darren Anderton of Spurs
— The League Magazine (@Theleaguemag)

3. Робер Пирес – Тиери Анри – 29 гола

Вече видяхме, че Мохамед Салах попадна два пъти в тази ранглиста, само че още един от героите на близкото минало ще прочете името си наново. Тиери Анри. Французите творяха с голяма лекост за Арсенал и тогава беше съвсем невероятно да ги възпреш. Тази композиция евентуално щеше да " роди " още голове, в случай че не беше заминаването на Пирес за Виляреал през 2006. Иначе Тиери се възползва повече от пасовете на сънародника си за 17 от тези 29 попадения. За шестте години дружно в северен Лондон двамата съумяха да завоюват пет трофея с Арсенал, като бяха част и от прословутия " несломим " сезон. Анри и Пирес станаха и международни първенци с Франция през 1998, а две години по-късно помогнаха на " петлите " и за европейската купа.

Robert Pires, Patrick Vieira and Thierry Henry, May 2004.
— Throwback Arsenal (@ThrowbackAFC)

3. Давид Силва – Серхио Агуеро, 29 гола

Още една позиция, на която имаме две двойки с равни активи. Надали има учудени. Двамата бяха част от Манчестър Сити, когато " жителите " започнаха да набират такава скорост, че като че ли беше въпрос на време да наложат превъзходството си в британския футбол. А и в европейския с оглед извоювания требъл през последния сезон. За да бъде всичко изцяло поетично, последната асистенция на Силва към Кун пристигна при последния хеттрик на аржентинеца във Висшата лига – негов 12-и, с което усъвършенства върха по този индикатор. Е, в случай че Холанд продължава по този метод едва ли този връх ще просъществува изключително дълго. Очаквано – Агуеро вкара много повече от Силва – 21 против 7 гола. Двамата завоюваха общо 11 трофея със Сити.

Sergio Aguero overtakes David Silva to become Man City's most decorated player with 15 trophies
— ESPN FC (@ESPNFC)

2. Дидие Дрогба – Франк Лампард, 36 гола

Летвата отива все по-нагоре и по-нагоре. Това именито партньорство при " сините " от " Стамфорд Бридж " в действителност кара последователите да се разплачат от трогване и да тъгуват по настоящето положение на отбора. Лампард завърши кариерата си със 147 гола и 93 асистенции във Висшата лига, до момента в който Дрогба вкара 104 пъти и подаде за други 64 гола на Челси. Двамата играха осем сезона дружно, като нападателят осъществя 24 от упоменатите 36 гола. На всичкото от горната страна като бонус за тази ранглиста единствено ще споменем, че двамата комбинираха и в два финала за Купата на Футболната Асоциация, извоювани от Челси – през 2007 против Манчестър Юнайтед и през 2012 против Ливърпул. Стигаме и до безусловната първа позиция...

Drogba and Lampard in the 09/10 season in the PL:

Drogba - 29 goals and 10 assists
Lampard - 22 goals and 14 assists

One of the best duos in PL history, legends.
— Mod (@CFCMod_)

1. Хари Кейн – Хюн Мин Сон, 47 гола

Взривяваща композиция. Дори странна. Защото двамата не са спечелили нищичко с Тотнъм. Но преднината им пред всички други по този индикатор е повече от безапелационна. Няма кой да ги догони все още, няма кой да ги заплаши. Хари Кейн най-вероятно даже не се гордее кой знае какъв брой с този връх, тъй като е по петите на Шиърър за достижението от 260 гола във Висшата лига (към момента стрелецът на " шпорите " има 216). Друг е въпросът, че възможен трансфер в Байерн Мюнхен би прекратил сходни мераци. В рамките на два сезона (2020-21 и 2021-22) двамата си подаваха и бележеха за по 21 гола в шампионата. Да не загатваме, че Кейн подаде 4 пъти в един мач на Сон (!) при голеадата му против Саутхемптън. В последната акция всичко се утежни внезапно, само че белким някой може да подценява тези двамата, в случай че останат в северен Лондон?!

Автор: Стефан Георгиев



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР