От левицата смятат, че с промените в Закона за митниците

...
От левицата смятат, че с промените в Закона за митниците
Коментари Харесай

За БСП, правителството тупа малкия и среден бизнес със Закона за митниците

От левицата считат, че с измененията в Закона за митниците у правляващите ще изтупат от дребния и междинен бизнес 200 млн. лева Управляващите за следващ път се отнасят към този бизнес като към брашнен чувал. Това съобщи в негативен избор Таско Ерменков от левицата, откакто у правляващите одобриха промени в Закона за митниците.

С измененията се вкарва условието финансовият министър да дефинира условията към софтуера за ръководство на продажбите в комерсиалните обекти и към производителите, разпространителите и ползвателите на програмен продукт, а производителите и разпространителите на програмен продукт да заявяват в Национална агенция за приходите, че софтуерът дава отговор на условията. Така ще се заявява, че софтуерът не може да трансформира, изтрива или манипулира информацията в базата данни, с която работи.

Национална агенция за приходите ще сътвори електронен лист на софтуерите за ръководство на продажби в комерсиалните обекти. Лицата ще са длъжни да употребяват в комерсиалните си обекти единствено включените в листата софтуери.

 Драгомир Стойнев уверен, че идат предварителни избори
Драгомир Стойнев уверен, че идат предварителни избори

С 250 милиона лв. ГЕРБ ще рекетират дребния и междинен бизнес

Таско Ерменков съобщи, че за следващ път в българското законодателство се нарушават разпоредбите, които сами депутатите са приели и предизвести, че няма оценка върху въздействието. Управляващите за следващ път се отнася към дребния и междинен бизнес като брашнен чувал - тупат и тупат, уточни в негативния си избор Ерменков. Той бе безапелационен, че ръководещите се пробват да вземат в допълнение 200 млн. лева от българския бизнес.

Опитвате се да им вземете към 200 млн. лева в допълнение. Той уточни, че те са длъжни да посочат и кои са облагодетелстваните компании, които ще си създадат нови устройства. По време на дебатите Драгомир Стойнев разяснява, че с измененията в Закона за митниците български бизнесмени ще бъдат рекетирани от ГЕРБ. " Сега е моментът да се знае, че ГЕРБ ще вземат 200 млн. лева от българските жители ", посочи Стойнев.

 Нинова се нахвърли на ръководещите: Новите касови апарати банкрутират дребния бизнес
Нинова се нахвърли на ръководещите: Новите касови апарати банкрутират дребния бизнес

Три огромни компании щели да приберат 122 млн. лева

Менда Стоянова посочи, че задачата на опозицията е да заблуди хората като хвърлят въпросните числа в общественото пространство. " Става дума за програмен продукт за ръководство на продажбите и тези фискални устройства - касов уред или фискален принтер, които са свързани с компютъра за ръководство на продажбите ", разяснява Менда Стоянова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР