От криптобанката Nexo, която се разследва от прокуратурата, изпратиха до

...
От криптобанката Nexo, която се разследва от прокуратурата, изпратиха до
Коментари Харесай

Nexo: Нямаме задължения към хазната

От криптобанката Nexo, която се проверява от прокуратурата, изпратиха до медиите информация от Национална агенция за приходите с днешна дата (27 януари). Според оповестения от Nexo документ криптобанката няма данъчни отговорности.

" Видимо в обществени регистри и информация от 27 януари 2023 година към Национална агенция за приходите, българското сдружение Ен Ди Ес ЕООД няма безусловно никакви данъчни отговорности, обратно на внушенията на министър Велкова.

Като кулминационна точка на потвърдената към този момент липса на каквито и да е било съответни обвинявания по повод активността на българското ни сдружение, Ен Ди Ес ЕООД, и потвърждението от Председателя на ДАНС, че дейностите по следствието са " напълно българска акция “, макар неведнъж изложените изказвания от страна на Прокуратурата, че делата им са с външна поддръжка или инициирани от непознатите служби, серията неоснователни тези не престават да се тиражират в общественото пространство.

В обезверен опит за оклеветяване името и репутацията на Nexo, на 26 януари 2023 година в отговор на парламентарен въпрос, служебният министър на финансите Росица Велкова-Желева споделя изрично погрешната информация, че за интервала 2020 – 2022 година на сдружението Ен Ди Ес ЕООД са осъществени три проверки за определяне на отговорности по Закона за налог върху добавената стойност, при които са открити спомагателни отговорности в “особено огромни размери ", които по смисъла на Наказателния кодекс са суми надвишаващи 12,000 лева...

...Единственото правдиво изказване е, че в границите на три години са направени три проверки на компанията, което е изцяло обикновено за една от най-големите компании в България, като проверките и техните обжалвания са били с удобен излаз за сдружението ", показват от Nexo.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР