От Кремъл заявиха, че демилитаризацията на Украйна има напредък, а

...
От Кремъл заявиха, че демилитаризацията на Украйна има напредък, а
Коментари Харесай

Кремъл отчете напредък в демилитаризацията на Украйна, Зеленски се върна в Киев

От Кремъл обявиха, че демилитаризацията на Украйна има прогрес, а на фона протичащото се украинския президент Володимир Зеленски се завърна назад в Киев. От Съединени американски щати той си пристигна с новините за нови доставки на оръжие и нова финансова помощ на обща стойност от 1,85 милиарда $.

" Налице е забележителен прогрес в демилитаризацията на Украйна ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Москва счита, че изказванията на Киев за спокойно споразумяване са направени, без да се регистрират актуалните действителности. Песков съобщи, че в Москва са чули изказванията за мирния проект, който Зеленски е разискал с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Чухме изказванията на Зеленски за разнообразни стъпки, за мирния проект. Но всичко, което Зеленски е споделил преди този момент, е било казано, без да се вземат поради актуалните действителности, които са се развили досега и които не могат да бъдат подценени ", съобщи представителят на Путин.

Мирният проект на Зеленски към момента не е оповестен, само че медиите към този момент писаха, че той включва евакуиране на Русия от цялата територия на Украйна в границите от 1991 година, в това число Крим и Донбас. Самият Зеленски неведнъж е заявявал същото изискване.

Руските управляващи към този момент обявиха, че не имат намерение да изтеглят войските си от Украйна.

Русия приканва за мирни договаряния единствено с цел да завоюва време за подготовка на нова атака, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Русия се надява да замрази войната, с цел да даде опция на силите си да се прегрупират, превъоръжат и да се опитат да стартират нова атака ", написа генералният секретар във в. " Файненшъл Таймс ".

На фона на визитата на украинския президент Володимир Зеленски в Съединени американски щати Вашингтон разгласи доставката на зенитно-ракетни системи " Пейтриът " за Киев като част от новия пакет помощи. Украинските управляващи търсят тези доставки отдавна. По време на конференция в Белия дом Зеленски съобщи, че системата " Пейтриът " ще ускори доста противовъздушната защита на Украйна и ще помогне за отбраната на нейните поданици и енергийна инфраструктура от " терористичните офанзиви " на Русия. Москва дефинира решението за предаване на системите Patriot на Киев като " провокативна стъпка " и ги разгласи за законна военна цел. От своя страна специалистите означават, че една батарея " Пейтриът ", която Киев ще получи, няма да промени хода на войната. Прехвърлянето му има по-скоро алегорично значение.

Междувременно Зеленски още веднъж пусна провокационен коментар при завръщането си от Вашингтон, като съобщи, че силите му " работят за победа ", макар че Русия извърши нови офанзиви из цяла Украйна, заяви АП. Украинският държавен глава се върна в страната на фона на непрекъснат съветски артилерийски, ракетен и минометен обстрел и на въздушни удари по източния и южния фронт, както и по обекти в Украйна, напомня организацията.

Междувременно Съединени американски щати настояват, че 40 000 съветски пандизчии са били изпратени във войната в Украйна. Най-малко 900 от тях към този момент са починали, съобщи представителят на Белия дом Джон Кърби. Евгений Пригожин харчи към 100 млн. $ месечно, с цел да поддържа групата, споделя Кърби.

Съединените щати настояват, че ЧВК е почнала да получава оръжия, в това число ракети, от Северна Корея през ноември. Кърби даде обещание, че Съединени американски щати ще наложат спомагателни наказания против групата през идващите седмици. Самият Пригожин назовава известията за покупки на оръжие от КНДР " злословия и спекулации ".

Същевременно украинската войска съобщи, че през миналата нощ съветските сили са изстреляли повече от 70 ракети против Украйна. Освен това при яростните боеве в региона на град Бахмут в източната част на Донецка област са починали четирима души, а седем са били ранени.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че Бахмут и Лиман в прилежащата Луганска област, както и фронтовата линия сред Луганска и Харковска област, са били подложени на съветски удари, само че не оповести детайлности.

През последното денонощие против Херсонска област е имало 61 съветски ракетни, артилерийски и минометни обстрела, освен това са починали двама, а двама са били ранени.

Съобщава се за съветски ракетни удари и в Харковска и Днепропетровска област, както и за отблъснали съветски наземни офанзиви във или наоколо до 19 обитаеми места Източна Украйна.

В същото време автомобил е взривен в центъра на анексирания град Мелитопол. За детонацията заяви законният кмет на града Иван Фьодоров. Владимир Рогов, представител на окупационните управляващи в Запорожка област, съобщи, че детонацията е станала пред входа на градския парк " Горки ", а аргументите се проверяват. По думите на Рогов вследствие на детонацията са потърпевши двама души. Все още не е известно кой е бил в колата. По непотвърдени данни става дума за чиновници на съветската ФСБ.

Междувременно се появиха фрагменти от събарянето на трагичния спектакъл в Мариупол, опустошен от съветските войски при щурма на града.

Директорът на театъра Игор Солонин, който оглавява театъра след завземането на града, споделя, че на срутване предстои единствено онази част от постройката, която не може да бъде възобновена. Според него останалото ще бъде възобновено в границите на две години.

Съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко удостовери информацията, че руснаците унищожават единствено част от опустошения Драматичен спектакъл.

" Задната и централната част на театъра ще бъдат изцяло съборени, само че предната ще бъде оставена непокътната като " основа за реорганизация ". Тоест ще бъдат демонтирани единствено тези елементи от постройката, които потвърждават бомбардировка, а не пропагандната небивалица за гърмеж от вътрешната страна ", написа Андрюшченко в канала си в Telegram и разгласява още едно видео от продължаващото срутване.

Драматичният спектакъл беше опустошен на 16 март. Украйна твърди, че повода за това е съветски въздушен удар, а Русия отхвърля да е нанасяла въздушни удари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР