От космодрума Восточний беше изстреляна ракета носител Союз-2.1б с междупланетната

...
От космодрума Восточний беше изстреляна ракета носител Союз-2.1б с междупланетната
Коментари Харесай

Започна първата руска лунна мисия

От космодрума " Восточний " беше изстреляна ракета притежател " Союз-2.1б " с междупланетната станция " Луна-25 ", заяви " Интерфакс ".

Изстрелването е осъществено в 2:10 ч. московско време. В 2:20 ч. горната степен " Фрегат " с лунния спускаем уред се отдели от третата степен на ракетата притежател.

След 1 час и 20 минути горната степен ще води апарата по траекторията на полета до Луната и ще се отдели от него.

Според разработчика на " Луна-25 ", Научно-производственото обединяване " Лавочкин ". С.А. Научно-производствено обединяване " Лавочкин " ( " Неправителствени организации " Лавочкин " ), полетът на станцията по постоянна стратегия ще бъде от 4,5 до 5,5 дни.

" След отработване на спирачния подтик " Луна-25 " навлиза в кръгова близкополярна орбита на изкуствения сателит на Луната на височина 100 км, работи по нея от три до седем дни, като в същото време се правят деликатни измервания на траекторията за образуване на орбита преди кацане " - се споделя в материалите на " Неправителствени организации Лавочкин " за изстрелването.

След това ще бъде определена зоната за кацане - съществена или аварийна. След разбор на 12 кандидат-района на Южния полюс на Луната, най-после бяха определени три - главният, ситуиран северно от кратера Богуславски, и два аварийни: югозападно от кратера Манцини и южно от кратера Пентланд-А.

След кацането на апарата ще стартира научната работа на " Луна-25 " на повърхността, която се чака да продължи една година.

Според Роскосмос " Луна-25 " ще би трябвало да вземе и проучва почва и да организира дълготрайни научни проучвания, в това число проучване на горния пласт на повърхностния реголит покрай южния полюс на Луната, както и на лунната екзосфера.

Тази лунна задача ще бъде първата в актуалната история на Русия. Предишната станция, руската " Луна-24 ", беше изстреляна през 1976 година

" Луна-25 " е част от съветската лунна стратегия, първата съветска лунна задача, осъществена в Неправителствени организации " Лавочкин ", за проучване и практическо потребление на Луната и окололунното пространство посредством автоматизирани междупланетни станции.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР