От изключителна важност за разплитането на най-тежката железопътна катастрофа в

...
От изключителна важност за разплитането на най-тежката железопътна катастрофа в
Коментари Харесай

Черните кутии с изключителна важност за разплитането на катастрофата в Гърция

От изключителна значимост за разплитането на най-тежката железопътна злополука в историята на Гърция, лишила живота на минимум 57 души, са " черните кутии " на двата влака, съдържащи тахографа и евентуално другите диалози, които са се водили сред машиниста и ръководителя на придвижването на гарата в Лариса. Това съобщи Христос Главопулос, машинен електроинженер и правосъден специалист пред публичната телевизия ЕРТ.

Според него обаче казусът е, че заради високите температури след гърмежа " черните кутии " евентуално са били унищожени. Относно въпросите към детонацията, гръцкият правосъден специалист изясни, че евентуално са се запалили маслата, регулиращи спирачната система на влаковете. Съгласно информацията на ЕРТ става дума за общо пет тона масло.

Според следствията на управляващите товарният трен е превозвал ламарина, плодове и зърно, а не запалими материали.

В известие на частния транспортьор Hellenic Train се отбелязва, че в пътническия трен не е имало газови бутилки. По отношение на броя на пасажерите Hellenic Train отбелязва, че описът, предаден на управляващите, включва единствено имената на пасажерите, които са закупили онлайн билет, осведоми БНР.

Вчера в Гърция бяха извършени още демонстранции в символ на митинг против аргументите за най-тежката железопътна злополука в Гърция. Това стана сега когато бяха заровени първите жертви на злополуката.

Хиляди протестиращи излязоха по улиците в цяла страна след челния конфликт сред пътнически и товарен трен във вторник вечерта, покрай град Лариса, където починаха минимум 57 души, а десетки бяха ранени. На места избухнаха конфликти, полицията употребява сълзотворен газ и шокови гранати, с цел да разпръсне протестиращите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР