От Информационно обслужване имат свое предложение - секционните избирателни комисии

...
От Информационно обслужване имат свое предложение - секционните избирателни комисии
Коментари Харесай

”Информационно обслужване” предлага СИК-овете да не правят сметки, за да няма забавяне

От " Информационно обслужване " имат свое предложение - секционните изборни комисии да не вършат сметки, с цел да няма закъснение поради математически неточности.

От " Информационно обслужване " декларират пред ЦИК, че даже и с повишен размер оператори няма да могат да извършат компютърна обработка на тези избори в законовия период. Факторите, които показват, са - преносимите урни за карантинирани, множеството от различен път секции в чужбина, машинното гласоподаване и нараствания брой на партии и обединения.

" През 2017 година сме обработвали на парламентарните избори под 3 милиона цифри. Сега без грешките числата ще бъдат 11 милиона, защото ще има всеобщо неточности, числата отиват на 15-20 милиона. Къде са 3 милиона, къде са 20 милиона. Просто това би трябвало да се види и да се вземат рационални ограничения ", разяснява ръководителят на " Информационно обслужване " Михаил Константинов.

Той изясни, че в този момент секционните комисии би трябвало да извършат три интервенции - да смъкват резултатите от машинния избор, да преброят резултатите от хартиените протоколи и да съберат числата от тези две групи. Опасява се от съществено закъснение поради неточности в изчисленията, за които ще бъдат връщани. Затова и желаят от ЦИК сиковете да бъдат облекчени.

" Нашето предложение е събирането на тия две групи цифри да не се прави от комисиите, надлежно да се бърка, да го оставят това нещо на компютрите в изчислителните центрове, на районните комисии и на Централната изборна комисия ", добави Константинов.

От " Информационно обслужване " уведомяват ЦИК, че в случай че техните оператори бъдат увеличени от 70 до 100 души, поради наличните пространства, времето за наново въвеждане за надзор и премахване на несъответствия ще бъде в границите на близо 5 денонощия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР