От Има такъв народ“ искат промяна в Закона за референдумите,

...
От Има такъв народ“ искат промяна в Закона за референдумите,
Коментари Харесай

Балабанов: След като Гешев го няма, нормално е Борисов да е спокоен и да си даде имунитета

От „ ИТН “ желаят смяна в Закона за референдумите, защото съгласно тях процедурата може да докара до неточности. Те характерно упорстват за отпадане на електронното въвеждане на подписи.

“Днес от името на Има Такъв Народ входирахме в Народно събрание промени в закона на директното присъединяване на жителите, което касае провеждането на национални и локални референдуми ”, разгласи Станислав Балабанов. “Правим това, тъй като сполучливият референдум през 2016 година, извършен от нас, бе откраднат. След като влезе в Народно събрание, тогавашните партии споделиха, че не ни доближават 12 000 гласа. С измененията желаеме да се отстрани условието за най-малък брой участници в референдум, досега би трябвало да са половината дали своят вот на последните избори, в този момент желаеме болшинството да взима решенията, а не малцинството. “

Друго предложение на партията е референдумите да се създават само с избори, с цел да се вдигне вотът и жителите всеобщо да излязат и да поддържат референдумите. Има Такъв Народ също по този начин желаят да се облекчи изискването за нужни подписи, които да се съкратят на половина – 200 000 подписа да са нужни, с цел да се организира референдум.

“Срокът за събиране на подписи беше 3 месеца, ние желаеме да го увеличим на 5 месеца и да премахнем условието подписката да се дава в електронен тип в ГРАО ”, посочи още депутатът от Има Такъв Народ.

„ Колкото повече референдуми има в България, толкоз по-добре “, акцентира Балабанов.

„ След като Гешев го няма, обикновено е Борисов да е спокоен и да си даде имунитета, защото нямам доверие, че сегашният прокурор ще направи каквото и да било “, разяснява той решението на водачът на ГЕРБ по-рано през днешния ден да даде имунитета си.

„ Всеки в тази страна е свободен да прави политически план “, разяснява Тошко Йорданов новият политически план на Иван Гешев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР