От хиляди години културите по света празнуват лятното слънцестоене, за

...
От хиляди години културите по света празнуват лятното слънцестоене, за
Коментари Харесай

Лятно слънцестоене: Какво да правим в този СЪДБОВЕН момент

От хиляди години културите по света честват лятното слънцестоене, с цел да отбележат завръщането на цялостната дневна светлина. И тази година не е по-различна. Много хора към момента вършат разнообразни ритуали в деня на лятното слънцестоене, с цел да провокират шанс, разцвет и обилие. Ако желаете да се включите и вие, ето какво да вършиме на 21 юни тази година и кои са нещата, които да избягвате по време на лятното слънцестоене.

От антични времена традициите за празнуване на лятното слънцестоене включват срещи със фамилията и приятелите, с цел да отпразнуват завръщането на светлината, топлината на слънцето, живота, плодородието и реколтата. И през днешния ден хората по целия свят не престават да честват този празник навън, с песни, танци и огньове, до момента в който се любуват на вкусна храна и питиета.

Във всяка календарна година има две слънцестоения - едното през юни, а другото през декември. Точният час на слънцестоенето е еднакъв в целия свят, а времето на годината, в което го посрещате - лятно или зимно, зависи от това в кое полукълбо живеете - Северното или Южното.

В Северното полукълбо лятното слънцестоене нормално се пада сред 20 и 22 юни. Докато в Южното полукълбо лятното слънцестоене най-често настава сред 20 и 22 декември. Промяната в датата на лятното слънцестоене всяка година се дължи на леки промени в Григорианския календар - на всяка четвърта година би трябвало да се прибавя спомагателен ден, създавайки " високосна година ", което води до леко изместване на датата на слънцестоенето. И по този начин, какви потребни неща можете да извършите за себе си на този ден, с цел да почувствате настъпването на лятото и да привлечете шанс? Вижте в галерията:

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР