От групата на БСП-София в Столичния общински съвет поискаха оставките

...
От групата на БСП-София в Столичния общински съвет поискаха оставките
Коментари Харесай

БСП-София иска три оставки заради МОЧА

От групата на БСП-София в Столичния общински съвет желаеха оставките на регионалния шеф на София Вяра Тодева, на зам. регионалния шеф Георги Чичков и на кмета на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков. Причината е ясна - дейностите по демонтажа на Паметника на Съветската войска. Това разгласи ръководителя на групата на социалистите в градския парламент Иван Таков пред публицисти, до момента в който общинските съветници водят спор за пети следващ избор за ръководител на СОС.

Таков уточни, че задачата на болшинството в градския парламент е да се мушнат под завивките, да създадат националната локална сглобка и най-вероятно това ще стане след Нова година. Българска социалистическа партия нямат общи разбирания за ръководство с ПП-ДБ-Спаси София.

Общинския консултант от " Възраждане " и някогашен депутат Деян Николов уточни, че нарязването на МОЧА е поради това да се провалят договарянията сред Българска социалистическа партия и ПП-ДБ-Спаси София за избора на ръководител на Столичния общински съвет. Той се надява монументът да не е станал жертва на политически игри. Трябва да се организира референдум на локално равнище за Паметника на Съветската войска, настоя Деян Николов.

Той добави, че не монументът е скарал общинарите, само че е черешката на тортата и знак на беззаконието в страната.

Според него в СОС се върви към сглобка сред ПП-ДБ-Спаси София и ГЕРБ. " Възраждане " няма да оферират ръководител на градския парламент, сподели още Николов в отговор на въпрос на News.bg.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР