От гражданското обединение Спаси София искат незабавна оставка на зам.-кмета

...
От гражданското обединение Спаси София искат незабавна оставка на зам.-кмета
Коментари Харесай

От ”Спаси София” искат оставката на зам.-кмета Ирина Савина

От гражданското обединяване ”Спаси София ” желаят незабавна оставка на зам.-кмета по строителство на София Ирина Савина. Причината - ремонтите в центъра се проточват и през 2020 година, прецизират от ”Спаси София ”.
Поводът за настояването госпожа Савина да стане от зам.-кметския стол, е информация от почивните дни, че ремонтите в центъра на столицата ще продължат и през 2020 година, поради непредвидени смени по ВиК и топлопреносната мрежи.

" От години приказваме за потребността от добра съгласуваност при ремонтите и е неприемливо това да не се е случило при най-важния план за този управнически мандат ", пишат от " Спаси София ".

Според Гергин Борисов общината чак в този момент се сеща, че топлопреносната мрежа в зоната е с привършен експлоатационен запас. Още какъв брой години ще са нужни на кмета Фандъкова и нейния екип, с цел да ремонтират няколко централни улици, недоумява той.

От сдружението напомнят, че планът за реорганизация на улиците " Цар Иван Шишман " и " 6-ти септември " е от 2014 година Пет години по-късно от общината премислят, че има потребност от замяна на подземните връзки.

От Спаси София дефинират протичащото се като открита насмешка със софиянци. Освен тези улици, към този момент втора година продължава реконструкцията на основна улица в центъра на столицата - " Граф Игнатиев ", която стана мотив за саркастични мнения в обществените мрежи.

По думите на Борис Бонев от организацията: " Това е ясна проява на некадърно и безконтролно държание на управлението на София. Основната функционалност на госпожа Савина, която от 13 години е зам.-кмет, е да провежда и координира подготовката и осъществяването на планове с европейско финансиране - задача, с която явно не се оправя ".

Той запита реторично какво би станало, в случай че ремонтът на централната зона беше приключил в период (3-ти март) и в този момент трябваше да бъде прекопаван за полагане на подземни връзки.

Според деятелите, протичащото се може да е опит общината да спести на компанията реализатор на ремонта солените санкции за закъснение, които към този момент трябваше да търпи.

Ремонтът на центъра на София е финансиран от европейските фондове, подготовката за него стартира през 2014 година Той трябваше да завърши за 5 месеца, само че се бави над година. Същевременно качеството на строителството и проектантските решения са мотив за кавги.

Фирмата дължи по над 200 000 лева за всеки ден закъснение отвън крайния период, който е изминал, допълват от " Спаси София ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР