От гледна точка на подготвяните промени, които би трябвало да

...
От гледна точка на подготвяните промени, които би трябвало да
Коментари Харесай

Николай Денков: От гледна точка на готвените промени процедура за нов главен прокурор не изглежда много адекватна

„ От позиция на подготвяните промени, които би трябвало да се осъществят през идващите няколко месеца, процедура по желание на нов основен прокурор не наподобява доста съответна ”.

Това сподели министър-председателят Николай Денков, разяснявайки проектодекларацията на няколко политически сили с апел Висшия правосъден съвет (ВСС) да спре процедурата по желание на нов основен прокурор, съобщи Българска телеграфна агенция.

Партиите желаят да се спре процедурата до приемането на измененията в Конституцията

„ Правителството стои настрана от тези процеси, защото те са си в правосъдната система. Политическите партии имат право да показват мнение, защото те са тези, които се чака да трансформират законите, в това число и промени в Конституцията се чакат “, изясни Денков.

„ Нека да си решат сътрудниците от правосъдната система, само че също по този начин да се съобразят и с динамичността в Народното събрание “, уточни още той.

Трябваше да се изпревари решението на Конституционния съд, което да спре процедурата против мен, написа още той

Според него напрежение сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ ще има през целия живот на този Министерски съвет.

„ Не единствено Мария Габриел, а целият състав на кабинета е доста стимулиран. Няма напрежение сега, в противен случай, всеки от нас желае да си свърши работата, колкото се може по-ефективно “, добави Денков.

ПП-ДБ няма да позволим постоянното държавно управление да бъде употребявано като заслон за скрити болшинства, показват от обединението

Коментарът на премиера Николай Денков пристигна след формалното разкриване на новия роботизиран телескоп на Института по астрономия - Българска академия на науките на територията на Националната астрономическа обсерватория „ Рожен “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР