От Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) не е

...
От Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) не е
Коментари Харесай

Стоянов: От ГДБОП не е изтекла информация, свързана с Нотариуса

От Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ” (ГДБОП) не е изтекла информация във връзка със сигнали, свързани с Мартин Божанов – Нотариуса. Това разяснява вътрешният министър Калин Стоянов пред NOVA ТВ във връзка обвинявания от страна на народния представител и някогашен министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той също по този начин сподели, че Бойко Рашков персонално го е поканил да стане шеф на ГДБОП.
Прочетете още
Стоянов добави, че по негово решение е бил извънредно ограничен кръгът от чиновници, които са работили по случая. Министърът регистрира, че ГДБОП е единствената конструкция, която е съумяла да създаде и да събере данни по проблема, въз основа на които има формирани досъдебни производства, написа .

На въпрос дали Божанов е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, министърът отговори, че това ще бъде изяснено в границите на досъдебното произвеждане. Той изясни, че наблюдаващият прокурор има право да изиска сходен вид информация и тя ще му бъде предоставена, в случай че това е належащо.

По отношение на въпроса дали са открити данни за служители на реда, които са свързани с Божанов, той съобщи, че безусловно всички връзки и осъщественото по преписките е докладвано в Софийската градска прокуратура. Той сподели още, че на този стадий няма доказана информация полицейски коли да са стояли пред „ SS ” клуб и ресторант „ Oсемте джуджета ”.

Божанов беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб „ SS ” в столичния квартал „ Гео Милев ”, свързван с Божанов. По време на обиските са били конфискувани разнообразни материални носители и компютри. Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както дали и за какво са ходили там.

В момента се води досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, за имотни измами и пране на пари. Също по този начин стана известно, че Нотариуса е сменил числа от ЕГН-то си, както и фамилното си име. В Народното събрание беше основана краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Божанов.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР