От евроучастника ни Дунав официално благодариха на известния специалист по

...
От евроучастника ни Дунав официално благодариха на известния специалист по
Коментари Харесай

Дунав благодари на Градев за Европа

От евроучастника ни Дунав публично благодариха на известния експерт по спортно право Георги Градев за съдействието за присъединяване в Лига Европа.

Това стана ясно по време на конференция, на която участваха изпълнителният шеф Ивайло Петков, треньорът Веселин Великов, капитанът Диян Димов, голмайсторът Мирослав Будинов и един от главните футболисти на „ драконите “ Самир Аясс.

Изпълнителният шеф на клуба Ивайло Петков внесе повече изясненост за организацията към срещата с Иртиш Павлодар, както и предшествалите я кореспонденции с УЕФА, довели до решението Дунав да взе участие в шампионата за Лига Европа.

" Доста неща видяхме и чухме в последно време. Затова държим да внесем изясненост, по отношение на присъединяване ни в шампионата за Лига Европа. След като се класирахме на четвъртото място в крайното класиране на Първа лига, на 15 юни получихме мейл от УЕФА с акаунт за картотекиране на футболисти за присъединяване в шампионата за Лига Европа.

Имаше и надлежно питане, дали имаме подготвеност да участваме в конкуренцията. На 19 юни продължихме да работим по този метод, картотекирахме футболистите и изпратихме писмо, че сме съгласни и имаме подготвеност да участваме в първия прелиминарен кръг, в случай че бъдем поканени от УЕФА. Бяхме включени в жребия за първия прелиминарен кръг и бяхме изтеглени да играем с Иртиш Павлодар.

На 23 юни при нас пристигна писмо с покана за присъединяване в дело на ЦСКА против УЕФА. Ние отказахме. Днес /26 юни/ има дело в КАС на ЦСКА против УЕФА, по което Дунав е страна. До края на деня би трябвало да излезе публично решение на КАС.

Искам да изразя признателност от името на клуба на Георги Градев и неговата адвокатска адвокатска фирма „ СИЛА “ за съдействието, което ни оказва по проблема. Държа да подчертая още, че писмото, което излезе по медиите, не е това, което публично сме изпратили до УЕФА. Ние сме свършили каквото би трябвало, с цел да защитим ползите на ФК Дунав, без да намесваме и разясняваме различен клуб или БФС. Сега чакаме публично решение по този въпрос и се готвим за мачовете ни с Иртиш “, съобщи Петков.

Той добави, че всичко това е наложило промени в програмата на подготовката на „ драконите “. Все отново е основана нужната организация, макар че тази дестинация не е от най-лесните. Отборът отпътува за Истанбул на следващия ден сутринта. Оттам лети за Астана, след което за Павлодар.

В сряда сутринта русенската група би трябвало да е на крайната дестинация. За 20 ч. локално време /17 ч. българско/ е планувана формалната подготовка на русенския отбор на стадиона на „ Иртиш “, а тъкмо 24 часа по-късно стартира и срещата от първия прелиминарен кръг на шампионата за Лига Европа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР