От Европейския съюз също коментираха случая с китайска тенисистка Пън

...
От Европейския съюз също коментираха случая с китайска тенисистка Пън
Коментари Харесай

От Европейския съюз също питат къде е Пън Шуай

От Европейския съюз също разясниха случая с китайска тенисистка Пън Шуай и пожелаха проверими доказателства, че някогашната №1 на двойки е в сигурност. Тя изчезна, откакто насочи обвинявания в полов тормоз към някогашния вицепремиер на страната Чжан Гаоли.

Шуай разказа историята в локалната обществена мрежа Weibo и името ѝ бе изцяло заличено от интернет пространството в Китай. През годините и други известни персони, измежду които авторитетни предприемачи, изчезнаха след рецензии към властта.

Peng Shuai, the tennis star who disappeared for two weeks after accusing a former top Chinese official of sexual assault, has since reappeared — but the EU wants " verifiable proof " of her well-being and whereabouts.
— DW News (@dwnews)

" Скорошните ѝ изявления не понижават терзанията за сигурността и свободата ѝ. Европейски Съюз се причислява към настояванията, в това число на професионални спортисти, за приемане на уверения, че тя е свободна. Европейски Съюз изисква от китайското държавно управление да даде проверими доказателства за местонахождението и благосъстоянието на Пен Шуай, както и да организира транспарантно следствие на нейните обвинявания в полов тормоз. ", сподели представител на Европейски Съюз.

Въпреки че тенисистката се появи в няколко видеа, оповестени от държавни таблоиди, а по-късно организира видеоразговор с президента на Международния олимпийски комитет (MOK) Томас Бах, от Женската тенис асоциация (WTA) са уверени, че Пън Шуай не е в сигурност.

Засега от календара на организацията отпадат всички шампионати в Китай и конкуренцията в Хонг Конг. През 2019 година страната беше хазаин на финалната конкуренция при дамите и на още 8 шампионата под шапката на WTA.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР