От Европейската комисия /ЕК/ са приели набор от действия за

...
От Европейската комисия /ЕК/ са приели набор от действия за
Коментари Харесай

ЕK увеличава действията си по отношение на критичния недостиг на лекарства в ЕС

От Европейската комисия /ЕК/ са приели набор от дейности за по-добро попречване и намаляване на сериозния дефицит на медикаменти в Европейския съюз /ЕС/ — тази зима, идната зима и нататък. Това оповестиха от пресцентъра на институцията.

Неотдавнашният сериозен дефицит, в това число на някои антибиотици през зимата на 2022/2023 година, демонстрира, че са нужни непрекъснати координирани дейности за справяне с провокациите, свързани с доставките, както и с цел да създадем европейските вериги за доставки на медикаменти по-устойчиви в дълготраен проект.

Основните цели на днешното известие са д а се предотврати и смекчи сериозният дефицит на нивото на Съюза. В него се слага специфичен акцент върху най-критично значимите медикаменти, за които сигурността на доставките в Европейски Съюз би трябвало да бъде обезпечена когато и да е.

Съобщението се основава на работата в границите на Европейския здравен съюз , по-специално на засиления мандат на Европейската организация по медикаментите и неотдавна оповестената фармацевтична промяна . То е резултат от настоятелния апел на страните членки, насочен на съвещанието на Европейския съвет през юни тази година и доказан в Гранада през октомври 2023 година, както и на Европейския парламент.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР