От емблематичния остров Санторини премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис заяви,

...
От емблематичния остров Санторини премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис заяви,
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция е готова да посреща туристи

От емблематичния остров Санторини министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис съобщи, че балканската страна е " подготвена да посрещне туристи " при цялостна сигурност след разхлабването на наложените ограничавания в битката с ковид, които съществено ще обиден туризма, осведоми Агенция Франс Прес.
 От 15 юни в Гърция без карантина ще се влиза единствено от България
От 15 юни в Гърция без карантина ще се влиза единствено от България

Атина и Солун ще одобряват интернационалните полети...

" Гръцкият туризъм се връща " , разгласи Мицотакис два дни преди да стартира туристическият сезон.

От понеделник Гърция приема туристи от към 30 страни по въздух, море и земя.

" Всичко е готово във връзка с това, че ние подсигуряваме подобаващи насоки за съблюдаване на обществена отдалеченост, сподели министър-председателят и добави, че сигурността и здравето са " наш приоритет номер 1 ".

" Искаме гостите да се усещат в сигурност. Не съм заинтригуван да върша Гърция номер едно дестинация в Европа. Заинтересован съм да направя Гърция най-безопасното място в Европа ", закани се министър председателят.

Гърция записва 183 умряли от ковид.
 Само 20 нови случаи на COVID-19 в Гърция
Само 20 нови случаи на COVID-19 в Гърция

Няма умряли

След като посети болница във Фира, където приказва за " триумфа " на държавното управление в превъзмогването на първата вълна на пандемията от ковид, министър председателят посети археологическия обект Акротири, хвалейки " необикновено разнообразното културно завещание " на Гърция.

Но Мицотакис призна, че блокирането на страната поради ковид ще окаже голямо въздействие върху туристическия бранш, който съставлява 25% от Брутният вътрешен продукт.

Само част от 33 милиона туристи, посетили Гърция през предходната година, ще се върнат това лято, внимателен той и добави: " Откровеният отговор е, че не знам какво ще е действителното отражение върху Брутният вътрешен продукт ".

" Ние ще се опитаме да спасим каквото можем, с цел да сме сигурни, че нашият бранш ще остане жив...и може да оцелее по време на явно доста тежкия летен сезон. Много ще зависи от това какъв брой комфортно се усещат хората ", изясни той.

Само летищата в Атина и Солун ще отворят за полети от към 30 страни от понеделник, до момента в който районните летища, в това число и на Санторини, ще отворят от 1 юли.

Преди тази дата всеки пасажер, който е с позитивна проба за ковид, ще би трябвало да се изолира за 14 дни в хотел за сметка на гръцката страна.

Правителството се надява да анулира всички ограничавания през юли и желае да удължи туристическия сезон, до момента в който времето разрешава да се " живее извън ".

Запитан за допустима втора вълна на заразяване, Мицотакис отговори, че няма метод без риск. " Занимаваме се с рисков вирус. Той към момента е тук, не е липсващ. Предприемаме извънредно обмислен риск. Правим най-хубавото ", увери министър председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР