От древни времена пролетното равноденствие се свързва с определени ритуали,

...
От древни времена пролетното равноденствие се свързва с определени ритуали,
Коментари Харесай

Пролетно равноденствие: Какво да правим, за да привлечем късмета

От антични времена пролетното равноденствие се свързва с избрани ритуали, тъй като от тази дата дните стават по-дълги, а нощите по-къси. Именно на този ден славяните са чествали Нова година - времето, когато животът на Земята се разсънва. 

Час и дата на пролетното равноденствие през 2022 година

Тази година пролетното равноденствие ще настъпи на 20 март в 17:33 българско време. Точно тогава Слънцето ще бъде в северното полукълбо, вместо в южното. Денят ще стане еднакъв на нощта, а от 21 март неговата дълготрайност ще бъде по-дълга. Смята се, че от този миг идва краят на сланите и стартира стоплянето на Земята.

Традиции в деня на пролетното равноденствие

Предците ни са вярвали, че от деня на пролетното равноденствие дните стават по-дълги от нощите, защото светлината побеждава тъмнината. Затова е значимо да прекараме този ден в положително въодушевление и в добра физическа кондиция. Славянските нации са посрещали пролетното равноденствие с празненства и песни. По този метод са приветствали настъпването на пролетта.

 Какво би трябвало да създадем в деня на пролетното равноденствие

Пролетното равноденствие е ден на обновлението - датата, когато настава астрономическата пролет и животът стартира нов витален цикъл. На този ден наложително би трябвало да извършите следното, с цел да привлечете щастието и шанса в живота си: почистете дома си, изхвърлете всичко излишно и старо; напишете лист с идни задания и нови цели; пожелайте си предпочитание и го запишете на лист хартия, след което го скрийте; сбогувайте се с отрицателните мисли и простете на околните си;

Освен това този ден е превъзходен за молитва, медитация и пречистване на мозъка. Вземете душ и си представете по какъв начин водата отмива всички неприятни мисли и събития, с цел да посрещнете новия витален цикъл от живота ви изцяло пречистени.

Какво не би трябвало да вършим в деня на пролетното равноденствие

Нашите предшественици са се придържали към някои ограничавания на този ден. На 20 март е неразрешено да се ядосваме и да приказваме неприятно за другите.  Ако прекарате деня в спорове, това значи, че през остатъка от годината ще се сблъсквате с проблеми. Има и вярване, че на този ден злите духове влизат в света на живите и могат да навредят на човек. Затова е добре да се направи обред със свещ. Смята се, че пламъкът прогонва злите сили, пише Actualno.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР