От доста време насам Македония е подложена на масирана и

...
От доста време насам Македония е подложена на масирана и
Коментари Харесай

Нов сигнал от Македония - за руска намеса против членството в ЕС и НАТО

От много време насам Македония е подложена на масирана и подривна пропагандна активност, която работи против участието на страната в Европейския съюз и НАТО. Това сподели в македонския парламент македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски, съобщи БГНЕС.

" Зад тази агитация стои една дребна незаконна група, която не работи от идеологически, а от чисто персонални ползи. Става въпрос за дребна и слаба група, която заради персонални ползи се трансформира в представител на избрани структури. Тяхната цел е в общественото пространство да се сътвори усещането, че в Македония има сериозна маса, която може да попречи на участието ни в Европейски Съюз и НАТО. За тази цел се употребява и медийната агитация. Но, наблягам, това не се прави по политически, а по чисто престъпни подбуди. Те се пробват по този метод да се измъкнат от обвиняванията против тях или против техните близки ", изясни Оливер Спасовски.
Министърът заяви, че вътрешното министерство, дружно с партньорските служби, следят обстановката и възможните рискове за страната, само че нито едно следствие няма да се води посредством медиите.
Преди 10 дни македонският министър председател Зоран Заев пред американския уеб портал BuzzFeed заяви, че проруски предприемачи са финансирали организирането на митинги в Македония. Полицията е получила тази информация от арестуваните в Скопие участници в безредиците през месец юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР