От догодина с един билет ще могат да се сменят

...
От догодина с един билет ще могат да се сменят
Коментари Харесай

Голяма промяна с билетите за градския транспорт в София

От следващата година с един билет ще могат да се сменят безграничен брой транспортни средства в границите на несъмнено време - 30 или 60 минути, както е в цяла Европа. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев пред публицисти във връзка новите транспортни документи, които влизат в действие от 1 януари следващата година, пише  БГНЕС.

" Вместо три пъти да купувате билет за 1.60 лева, ползвайки метро, рейс и тролейбус да вземем за пример, с билета за 30 или 60 минути можете да сменяте транспортни средства безкрайно ", сподели Георгиев. Като всяка оригиналност, несъмнено първоначално ще има терзания, само че съм уверен, че ЦГМ ще си свърши добре работата, уточни ръководителят на СОС. Относно отпадането на картата за една линия Георгиев сподели, че също е имал запаси и го е декларирал пред сътрудниците си. Той обаче прикани жителите да демонстрират самообладание, с цел да се види по какъв начин ще стартира да работи новата тарифна политика.

Има прекалено много гратисчии, които не са глобени, добави Георгиев, а това демотивира постоянните пасажери.

Промяна ще има и в транспортните документи за метрото, като от 1 януари 2023 година се стопират от продажба електронните карти, заредени за 10 еднократни пътувания с метро на цена 12.00 лв.. Пътниците, които са заредили своите карти преди тази дата, ще могат да употребяват закупените билети до 31.03.2022 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР