От днес започва съвместната операция на Беларус и Русия, която

...
От днес започва съвместната операция на Беларус и Русия, която
Коментари Харесай

Започна военното учение на Беларус и Русия

От през днешния ден стартира взаимната интервенция на Беларус и Русия, която се организира под името „ Съюзническа решимост-2022 “. Според изказване на съветското военно министерство задачата е отработване на способи за противопоставяне на външна експанзия.

Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг съобщи на конференция при започване на февруари, че в учението този месец се чака да вземат участие общо 30 хиляди военни, както и военна техника, включваща изтребители Су-35 и системи са противовъздушна защита С-400. На този декор по границата с Украйна съветските военни са десетки хиляди, а Съединени американски щати изпращат свои бойци в страните от източния фланг на Алианса.

Министерството на защитата на Русия показа и карта на военните учения, от която се вижда, че взаимният щаб на учението е Волма, покрай беларуската столица Минск. „ Практическите дейности на войските се организират на полигоните Домановски, Гожски, Обуз-Лесновски, Брестски, Осиповичи и в избрани региони на територията на Беларус “, се показва в изказването. Включени са и 4 летища.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР