От днес започва изграждането на най-дългия двутръбен железопътен тунел, строен

...
От днес започва изграждането на най-дългия двутръбен железопътен тунел, строен
Коментари Харесай

Започна строежът на най-дългия жп тунел с две тръби на Балканите

От през днешния ден стартира построяването на най-дългия двутръбен железопътен тунел, строен до момента у нас и на Балканите, заяви министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров.

Той даде старт на строителните действия по план за рационализация на железопътен сектор Елин Пелин-Вакарел.

Обектът е част от главната жп автомагистрала по направление Изток – Запад и e от извънредно значимият за България и прилежащите страни европейски кулоар номер 8 и преминаващата TEN-T мрежа у нас.

Трасето е с дължина 20 км и е част от плана „ Модернизация на железопътен сектор Елин Пелин – Костенец “. В реконструкцията на 20-километровата права ще бъдат вложени 498 млн. лева

Дейностите включват построяването на 7-километров двутръбен тунел. Проектните скорости за пътническите транспорти са 160 км/ч, а за товарните 120 км/ч.

„ Техническите и експлоатационните провокации пред строителя са извънредно огромни, защото този лот е най-трудният от целия сектор “ добави министърът.

Министър Георги Тодоров изрази усещане от обезпечените изискванията за служащите и инженерния състав в построеното населено място за тази цел, където се вижда скупчване на техника и построени краткотрайни пътища.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР