От днес започна месецът на Sunshine Double, което означава, че

...
От днес започна месецът на Sunshine Double, което означава, че
Коментари Харесай

Шоуто е гарантирано: Уилямс, Радукану и Вожняцки също с уайлдкард за турнира в Маями!

От през днешния ден стартира месецът на " Sunshine Double ", което значи, че вниманието на тенис света ще бъде приковано към двата най-големи ATP-1000 и WTA-1000 шампионата в календара, а точно Индиън Уелс и Маями Оупън.

С наближаването на шампионата в Маями, уредниците дадоха така наречен " уайлд кард " на четирима от най-интересните и потвърдени имена в спорта. След като стана ясно, че един от тях е Кей Нишикори, то при дамите също не липсват звездни имена, получили тази привлегия.

Първата от тях е най-титулуваната дейна тенисистка, а точно Винъс Уилямс. Американката се завърна в тура, след дълга травма, през 2022-ра. Макар и участията й в шампионатите оттогава да не са доста и от този момент да е записала единствено 3 победи в последните си 14 мача, някогашната номер 1 съумя да направи своето завръщане в топ 500 в ранглистата. Така трикратната шампионка в Маями ще направи своето завръщане в един от най-големите шампионати на родна земя.

Второто елитно име в листата е Ема Радукану. Шампионката от US Open през 2021-ва претърпя съществени травми предходната година и комбинирано с неоптималните й резултати преди този момент (без извоювана купа след 2021-ва), британката изпадна от топ 200. Тази година някогашната номер 10 се пробва да се завърне в елита на женския тенис, като Маями Оупън е отлична опция за нея да добави още топки в актива си.

На последно място, само че не и по значимост е Каролине Вожняцки. През 2020-та някогашната номер 1 постави завършек на кариерата си, но през лятото на предходната година, датчанката взе решение да възобнови кариерата си. Още в първия " мейджър " шампионат след завръщането си, титулуваната тенисистка се класира за втората седмица, като в четвърти кръг в US Open бе отстранена от шампионката, Коко Гоф. Макар и по-късно да е записала единствено една победа, Вожняцки върви към позитивна посока, по повод към ранглистата, като се приближава до топ 200.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР