От днес вечерта австралийската столица Канбера влиза в нов едноседмичен

...
От днес вечерта австралийската столица Канбера влиза в нов едноседмичен
Коментари Харесай

В Австралия мобилизират още военни за налагане на мерките, Сидни седма седмица в локдаун

От през днешния ден вечерта австралийската столица Канбера влиза в нов едноседмичен локдаун след първи случай на територията й на локално предаване на Ковид-19 от една година насам.

Същевременно държавното управление на австралийския щат Нов Южен Уелс заяви, че може да се наложи изпращането на още военни, с цел да подсигуряват спазването на локдауна в Сидни.
 80% от пълнолетните в Австралия би трябвало да се имунизират преди страната да отвори границите си 80% от пълнолетните в Австралия би трябвало да се имунизират преди страната да отвори границите си
80% от пълнолетните жители на Австралия би трябвало да бъдат имунизирани, преди страната да стартира да отваря още веднъж границите си за някои...

" Правим всичко допустимо да намерим спомагателни военни запаси ", съобщи на конференция в Сидни Гладис Береджиклян, министър председател на щата.

Около 580 невъоръжени военнослужещи към този момент оказват помощ на полицията да постанова осъществяването на заповеди за домашна карантина в най-засегнатите покрайнини на най-големия град в Австралия. В Сидни локдаунът продължава към този момент седем седмици, все пак дневните случаи на новозаразени не престават да са рекордно високи.

В Мелбърн също се приготвят по-строги ограничения. Градът се готви да прекара втора седмица в локдаун, считано до 19 август.  

Само към 24% от хората над 16-годишна възраст са изцяло имунизирани и съгласно специалистите Австралия се насочва към цикъл на налагане и повдигане на локдауни, до момента в който не се реализира по-широко покритие на имунизацията.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР