От днес, понеделник, 18 септември, Индия променя официално името си

...
От днес, понеделник, 18 септември, Индия променя официално името си
Коментари Харесай

Най-многлюдната страна в света официално има ново име

От през днешния ден, понеделник, 18 септември, Индия трансформира публично името си на Бхарат. По същия метод, по който Холандия към този момент е Нидерландия, в този момент и Индия стана Бхарат (Барат) след специфична парламентарна сесия. Смяната на името става в първия работен ден откакто министър-председателят Моди навърши 73 година Правителството на премиера Нарендра Моди към този момент употребява името по време на семейството си на срещата на върха на Г-20, с цел да стартира да привиква света с (не толкова) новото име на страната. То в действителност не е ново, най-малко съгласно локалните.

Бхарат е думата на хинди, за разлика от Индия, име, наложено от англичаните, когато превзеха тези земи. Мярка, оповестена през август, дружно с друга поредност от закони, препоръчани от индийското държавно управление за подмяна на правосъдната система от английския колониален интервал и по-специално Наказателния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Закона от 1872 година

Нещо повече, конституцията на страната, която е най-дългата измежду всички самостоятелни народи в света, към този момент призна Бхарат като публично име на страната. Колониалната история на Индия продължава да бъде сензитивен въпрос за доста индийци, най-много за националистите, които изискват Англия да признае и да се извини за своите ексцесии. Британците нахлуха и подчиниха страната за към 200 години, до момента в който под управлението на Ганди не получиха самостоятелност през 1947 година

Бхарат/Индия следва стъпките на други страни като Турция, която изиска от интернационалната общественост да промени топонимията си на " Türkiye " вместо Turkey (пуйка в превод от английски).

НАТО към този момент употребява това име във всички свои публични известия за страната, написа " Защото ". Бхарат/Индия е федерална република, състояща се от 28 щата и осем съюзни територии със система на парламентарна народна власт. Населението й надвишава 1,4 милиарда поданици, а стопанската система й е най-голямата в света, като изнася съвсем 20% от продукцията си.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР