От днес отвори врати за посетители още един, нов Туристически

...
От днес отвори врати за посетители още един, нов Туристически
Коментари Харесай

Отвориха нов Туристически център до Източната порта

От през днешния ден отвори порти за гости още един, нов Туристически информативен център (ТИЦ- 4) на територията на Стария град, наоколо до Източната врата на ул. „ Цанко Лавренов ” №11. Той бе открит публично от заместник-кмета по просвета и туризъм инж. Александър Държиков и шефа на ОИ „ Старинен Пловдив “ Йордан Илиев, в наличието на пловдивските медии.

Намира се на първия етаж в двора на Къщата на реставраторите (първата къща на улицата) и се води четвърти подред Туристически информативен център.

„ Поздравявам ОИ „ Старинен Пловдив “, както и всички пловдивчани с новата облага “ сподели заместник-кметът Държиков. Тя е доста значима, тъй като мястото е доста положително и стратегическо, отговарящо на непрестанно увеличаващия се брой туристи. От една страна, те ще могат да получават цялата нужна информация, която да им подсигурява едно прелестно и потребно прекарване на територията на Пловдив и на Стария град. От друга страна, към този момент има утвърден и координиран план за Източната врата, по който се работи. И откакто дейностите бъдат приключени и регионът бъде възобновен, той ще бъде още една привлекателна атракция и притегателно място за туристите. Радвам се, че откриването на навия ТИЦ- 4 се случва тъкмо в седмицата преди формалното разкриване на Европейска столица на културата “ сподели още заместник-кметът Държиков.

„ Стратегически избрахме това място, тъй като то е подстъпът откъм Източната врата, по който съумяваме да посрещнем, да „ осезаем “ огромен поток от туристи, които навлизат в Стария град “, сподели Йордан Илиев. По думите му до момента тази част не е била задоволително създадена. Статистиката демонстрира да вземем за пример, че туристите се уморяват и пропущат обект Малката базилика след двучасов пешеходен тур, чието начало стартира от другата страна на влизане в Старинен Пловдив. Така тя остава малко изолирана като маршрут. Сега има опция от новия ТИЦ на Източната врата туристите да бъдат насочвани непосредствено към Малката Базилика, с цел да минат и през този неповторим обект, който е доста прекрасен и е реалност, че всеки един остава същински удивен, откакто е минал оттова “, разяснява шефът на Старинен Пловдив. След като завършат разкопките на Източната врата, се чака да бъде построен огромен туристически информативен център.

В новия Туристически център ще работят 2 до 3 души. Служителите в ТИЦ-вете са взаимнозаменяеми, работят на ротационен принцип по одобрен график.

В новия ТИЦ посетителите ще могат да закупуват сувенири, пътеводители, първокласни печатни издания и книги за Пловдив, билети за музейни обекти, да получават потребна информация и карти, както и логистика за достъп до всички услуги, които градът дава като благоприятни условия за туризъм.

В момента в Пловдив работят ТИЦ до Римски стадион, ТИЦ до църквата „ Св.Св. Константин и Елена “ в Стария град. Демонтиран е този до Централна поща, като металната структура бе отстранена поради ремонта на площад Централен. ТИЦ - 1 ще бъде възобновен след привършване на ремонта на градския площад, увери зам.-кметът Александър Държиков, който разясни, че бъдещият туристически център ще е архитектурно изискан в сходство с условията и най-вероятно ще бъде позициониран в региона на Одеона.

Стремежът на екипа на ОИ „ Старинен Пловдив “ е да е в услуга на гостите и жителите на Пловдив, както и да бъде съответно реагиращ на туристическия поток и на актуалните условия в туристическия отрасъл.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР