От днес отпадат ограниченията за пристигащите от България в Германия

...
От днес отпадат ограниченията за пристигащите от България в Германия
Коментари Харесай

Отпадат ограниченията за влизащите от България в Германия със сухопътен транспорт

От през днешния ден отпадат рестриктивните мерки за идващите от България в Германия със сухопътен превоз, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). Това става допустимо, откакто от 30 май 2021 федералната република повече няма да дефинира България като рискова страна поради намалелите случаи на заразяване с ковид.

По информация на посолството ни в Берлин при идване в Германия с авто или железопътен превоз за жителите, обитавали през последните 10 дни само в България, се отстранява задължението за електронна регистрация, представянето на отрицателен тест, уверение за цялостна имунизация или уверение за излекуване след прекаран ковид и карантина.
За идващите със аероплан отпада електронна регистрация, само че остава задължението за показване на отрицателен тест, уверение за цялостна имунизация, или уверение за излекуване след прекаран ковид. Документът би трябвало да бъде показан на самолетната компания преди заминаването.

Не се изисква тест за деца, ненавършили 6-годишна възраст.

В Германия се признават PCR, LAMP, TMA и антигенни проби за непосредствено разкриване на SARS-CoV-2. Пробата би трябвало да е взета не повече от 72 часа преди идване във Федералната република. Не се признават тестванията за антитела. Алтернативно може да бъде показан и антигенен тест, не по-стар от 48 часа. При престой в район с висока заболеваемост или район с разновидности на вируса пробата би трябвало да е не по-стар от 24 часа.

Подробни условия за тестванията са оповестени от Института " Роберт Кох " на.

Информация за уверение за имунизация може да бъде открита.

Подробна информация на български език може да бъде открита на.

Подробна информация може да бъде открита и на уеб страницата на Министерство на външните работи -.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолство на Република България в Берлин на телефон +49 30 201 09 22, имейл: [email protected], с Генералното консулство във Франкфурт на Майн - +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10, с Генерално консулство на Република България в Мюнхен - +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР