От днес номинираната за премиер от ГЕРБ -СДС Мария Габриел

...
От днес номинираната за премиер от ГЕРБ -СДС Мария Габриел
Коментари Харесай

Мария Габриел започва срещи с парламентарните формации в търсене на подкрепа за мандата на ГЕРБ-СДС

От през днешния ден номинираната за министър председател от ГЕРБ -СДС Мария Габриел стартира срещи с парламентарните обединения в търсене на консенсус и поддръжка за постоянен кабинет. В графика на диалозите не е включена третата по брой депутати в Народното събрание партия – „ Възраждане “.

От ГЕРБ в началото оповестиха, че през днешния ден Мария Габриел ще беседва с Продължаваме промяната-Демократична България, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. По-късно обаче от ПП-ДБ оповестиха, че ще се срещнат с претендента за министър председател в петък, с цел да могат в диалозите да се включат и Кирил Петков и Асен Василев. Въпреки това от ГЕРБ-СДС потвърдиха, че чакат през днешния ден представителите на „ Продължаваме промяната “.

В диалозите ще бъдат разисквани тематики от дневния ред на обществото и опцията за поддръжка на държавно управление, което да изведе България от политическата рецесия. Не се загатва стратегия за ръководство, законодателен дневен ред и бюджет – главната тематика, по която към този момент ГЕРБ и ПП-ДБ започнаха диалози.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР