От днес до края на месеца цялата страна влиза в

...
От днес до края на месеца цялата страна влиза в
Коментари Харесай

Трета национална карантина е в сила у нас от днес

От през днешния ден до края на месеца цялата страна влиза в действие трето затваряне за ограничение разпространяването на ковид. Преустановяват се присъствените образователни занятия в учебните заведения, яслите и детските градини. Затварят се заведенията за хранене, моловете, кината и театрите. 

Работа преустановяват игралните зали, казината и комерсиалните площи на 300 квадратни метра като се изключи питателните супермаркети. Ресторантите ще могат да работят единствено за доставки и взимане на храна за дома и офиса. Мерките включват още наложително еднопосочно придвижване на всички пазари в страната. Затварят се фитнеси, плувни комплекси, музеите и танцовите школи. Забраняват се сватби и кръщенета с над 15 души. Висшите учебни заведения също преустановяват образователните занятия като се изключи на практика извършения по клинични дисциплини.

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кънчев разяснява, че наблюденията в други европейски страни демонстрират че последният пик на заболеваемостта от Covid-19 е с дълготрайност сред две и четири седмици:

" 10 дни не е дребен период, явно намаляването на контактите, ще окаже въздействие само че дали ще е задоволително, това към този момент ми е мъчно да кажа. Едно понижаване на контактите в този миг би трябвало да повлияе. "

В София отворени остават две  детски градини за деца на медици на първа линия -  117-та детска градина " Надежда " в регион " Младост " и 124-та " Бърборино " в регион " Красно село. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР