От днес до 27 април жителите на Брезник ще могат

...
От днес до 27 април жителите на Брезник ще могат
Коментари Харесай

В Брезник откриват изложба за техниката около нас по времето на социализма

От през днешния ден до 27 април жителите на Брезник ще могат да прегледат новата пътуваща галерия на Националния политехнически музей „ Техниката към нас по времето на националната власт “.

Представени са над 100 експонати от всекидневието в България през втората половина на ХХ век - до интервала на измененията, почнали след 10 ноември 1989 година

Изложбата е подредена в зала „ Военен клуб “ в музея в Брезник и е естествено продължение на мобилната галерия „ Техниката вкъщи през първата половина на ХХ век “.

Сред експонатите има кухненски уреди, телефони, пишещи машини, домашна прожекционна техника, видео и фото техника и други

Специален акцент е подложен върху активността на основателя на първия български личен компютър - инж. Иван Марангозов.

Посетителите ще могат да запишат забавни персонални истории в особено квалифициран за задачата споменик, а децата и учениците да попълнят занимателната тетрадка-лексикон.

Първите деца, посетили изложбата, ще получат по една тетрадка-лексикон, посредством която ще научат повече истории за времето когато техните баби и дядовци са били деца, сподели шефът на музея в Брезник Емилия Велинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР