От днес до 2 април 2018 г. на посещение във

...
От днес до 2 април 2018 г. на посещение във
Коментари Харесай

Турска подводница акостира във Варна

От през днешния ден до 2 април 2018 година на посещаване във Варна ще бъде група кораби от Военноморските сили на Република Турция.

Подводница "Иньоню " с пълководец капитан ІІ сан Ерсой Акджа (CDR Ersoy Akca), патрулен транспортен съд "Текирдаг " с пълководец капитан-лейтенант Емре Гьочмен (LT Emre Gocmen) и помощен транспортен съд "Даръджа " с пълководец капитан-лейтенант Мустафа Джомук (LT Mustafa Comuk) са част от участниците в годишното обучение "Морска звезда-2018 ", в което се включват сили и средства от турските военноморски и военновъздушни сили, както и кораби от бреговата защита.
9
Командир на групата кораби е капитан І сан Гьокхан Гьок (CAPT Gokhan Gok). Целта на учението, провеждащо се в акваториите на Черно и Мраморно море, е да усъвършенства оперативния потенциал на участващите сили, да развие военната им подготвеност и да способства за морската сигурност в Черно море.

Като част от програмата на учението са планувани визити на обособени групи кораби в пристанища в Грузия, Русия, Украйна, Румъния и България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР