От днес до 18 ноември във Висшето транспортно училище в

...
От днес до 18 ноември във Висшето транспортно училище в
Коментари Харесай

Овладей пътя“: Практични съвети за шофиране в зимни условия

От през днешния ден до 18 ноември във Висшето транспортно учебно заведение в София ще се проведат безвъзмездни уроци за безвредно шофиране при зимни условия. В самодейността " Овладей пътя! " се включват както професионални инструктори, по този начин и дрифт състезатели, които ще предадат уменията си.

Загубата на сцепление на гумите с пътя може да стане даже и със зимни гуми, в случай че качеството на настилката е неприятно. Това сподели пред камерата на Българска национална телевизия създателят на академията за усъвършенствано шофиране Явор Алексов. Обучението, което водачите получават, е извънредно незадоволително, добави той.

Овладяването на автомобила изисква подготовка, а водачите би трябвало да са готови за всички сезони и условия,посочи двукратният европейски първенец по дрифт Александър Язов.

Първото нещо, което би трябвало да се направи, когато се качим в автомобила, е да заемем вярната поза, изясни двукратният европейски първенец по дрифт. Това включва наместване на седалката по този начин, че коленете да са леко сгънати, когато краката са сложени върху педалите. Гърбът би трябвало да е опрян на седалката, а кормилото да е нагласен по този начин, че при с изпъната ръка китката да допира горната му част. Това дава задоволително огромна еластичност на ръцете. Воланът би трябвало да се държи с две ръце, тъй като по този начин те се уморяват по-малко и контролът върху автомобила се подобрява
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР