От днес, 6 февруари 2023 г., Българската народна банка пуска

...
От днес, 6 февруари 2023 г., Българската народна банка пуска
Коментари Харесай

Среднощни опашки пред БНБ за сребърна монета с лика на Найден Геров

От през днешния ден, 6 февруари 2023 година, Българската национална банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тематика „ 200 години от рождението на Найден Геров “ от серията „ Българско възобновление “. Цената на монетата при стартирането ѝ в обращение е 114 (сто и четиринадесет) лв..

Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси в София, пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София на ул. „ Михаил Тенев “ № 10.

Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите на Българската национална банка единствено по 1 монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

До края на работния ден на 6 февруари 2023 година новата монета ще бъде предоставена от Българска народна банка на Банка ДСК АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Първа капиталова банка АД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД за продажба в техните офиси и клонове.

Цяла нощ хора чакаха на опашка пред централния вход на Българска народна банка, с цел да се снабдят с възпоменателната монета във връзка 200-та годишнина от рождението на Найден Геров, съобщи БГНЕС.

„ От 23 часа заставам пред банката, студено е, само че температурите не са толкоз ниски ”, споделя Георги Апостолов, част от чакащите да се снабдят с възпоменателната монета, след което показа, че към този момент ще я резервира за себе си. „ Ще изчакам в даден за мен интервал да я продам, само че към този момент ще я запазя, тъй като инфлацията е доста висока и се чака цената да се вдигне ”, разяснява още той.

Христо Христов пък съобщи, че чака на опашка от 8 часа. „ Събирам монети, а в това време и продавам, тъй като за някои моменти на вторичния пазар цените стигат до 10-15 пъти над цената ”, изясни още той, след което добави, че към този момент монетата на Найден Геров ще бъда непокътната.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР