От четвъртък, 25 август, отпада задължително носене на маски в

...
От четвъртък, 25 август, отпада задължително носене на маски в
Коментари Харесай

Отпада задължителното носене на маски в градския транспорт

От четвъртък, 25 август, отпада наложително носене на маски в градския превоз в страната. Това разгласи на брифинг проф. Радка Аргирова след съвещанието на експертния Коронавирус съвет към Министерството на здравеопазването. Предстои ведомството да издаде публична заповед.

Решението идва след регистрирания спад на новозаразените с ковид. Актуалните данни демонстрират, че има приблизително по към 1000 нови случая дневно. А в интензивните отделения са под 50 души.

Може да си позволим да кажем, че към този момент ние управляваме тази зараза, не върусът да ни ръководи ограниченията “, сподели Аргирова.

По думите и към този момент е очевидно, че прекосяваме към тъй наречените ендемичен стадий на вируса.

Все отново наложителни ще останат маските в здравните заведения, аптеки и оптики, лекарски практики, домове за възрастни хора и тн.

Носенето на маски в градския превоз бе въведено като обвързване за жителите на 11 август и удължено до 25 август със заповед на министъра на опазването на здравето. На фона на затихващата здравна рецесия бе понижен и срокът на изолираност за заболели от COVID-19, както и за контактните лица. Хората с позитивен тест следва да се изолират за 7 дни, а контактните лица за 5 дни.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР