От БСП възнамеряват да предложат на партньорите си в четворната

...
От БСП възнамеряват да предложат на партньорите си в четворната
Коментари Харесай

БСП застана зад идеята на Рашков пожарната да бъде отделена от МВР

От Българска социалистическа партия имат намерение да предложат на сътрудниците си в четворната коалиция да се преструктурира Министерство на вътрешните работи, като се извади от ведомството дирекцията за противопожарна сигурност.

Това заяви националният представител от левицата Бойко Клечков на брифинг в коридорите на Народното събрание тази заран. Подобна концепция стартира вътрешният министър Бойко Рашков. Той показа това на чуване пред парламентарната комисия по вътрешни въпроси.
Рашков желае пожарната да бъде отделена от Министерство на вътрешните работи
Пожарната работа да излезе отвън Министерство на вътрешните работи, като обособена организация. Това е визията на вътрешния министър Бойко Рашков, което той показа на...
Прочети повече
Социалистите застават зад концепцията да се сътвори нова държавна организация за гражданска отбрана на популацията. В структурата се планува да влязат упоменатата дирекция за противопожарна сигурност, както и дирекцията за незабавни повиквания с телефон 112.

Агенцията ще бъде придадена към Министерския съвет и ще бъде на директно послушание на министър-председателя. Всички чиновници на дирекциите ще запазят категорията труд, присъдения сан, полагащи се компенсации и други обществени придобивки, увери Клечков.

От Българска социалистическа партия допускат, че в силовото министерство ще има и други структурни промени, само че към този момент не са ги обсъждали с Бойко Рашков.

По думите на Рашков, можело или по този начин, или пожарната да остане в границите на Министерство на вътрешните работи, само че с обособен бюджет. Според министъра обаче бъдещето е пожарната работа да е независима - да може да се развива софтуерно. Сега се сещаме за пожарната единствено при бедствия и през лятото, когато има повече пожари, посочи той.
Синдикатът на служителите на реда желае цялостна визия и тактика за промяна в Министерство на вътрешните работи
Това, с което е разговаряно с съдружното ръководство е за визия и тактика за промяна в Министерство на вътрешните работи с 6-8 годишен интервал, в който би трябвало да...
Прочети повече
Рашков сподели и нещо забавно - в пожарната имало 8-9000 души. Те се водят чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че не са служители на реда, а хората мислели, че имаме най-вече служители на реда на глава от популацията в Европа. Не било обаче по този начин - имало доста чиновници на Министерство на вътрешните работи, които не са служители на реда. Пример са пожарникарите, само че освен, стана ясно от думите му.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР