От Барселона представиха третия екип на тима за този сезон,

...
От Барселона представиха третия екип на тима за този сезон,
Коментари Харесай

Барселона пак не посмя да извади бял екип

От Барселона показаха третия екип на отбора за този сезон, който е в светлосиво. Върху фланелките има и обичайните синьо-червени райета, с които “блаугранас ” са известни.

“Ас ” напомня, че още преди две години имаше проект за нов бял екип поради голям брой апели от страна на почитателите. Тимът на Барса към този момент се е обличал в бяло в дълги интервали на предишния век, като даже има емблематични фотоси на легендата Йохан Кройф с него. Към края на 70-те години обаче въпросният екип последователно изчезва и от този момент бялото става тематика табу за каталунците.

Преди два сезона Бордът на шефовете при предходния президент Джосеп Мария Баертомеу в последния миг се отхвърли да даде зелена светлина за дизайн на въпросния екип в бяло. Наследилият го Жоан Лапорта също не посмя да направи подобен ход, поради което се стигна и до настоящия вид в сиво. Медиите са уверени, че всичко това е поради обстоятелството, че в испанския футбол бялото е алегоричен цвят за огромния зложелател Реал Мадрид.

Съставът на Чави ще дебютира с новите фланелки в днешния благотворителен мач против Манчестър Сити, който е от 22:30 часа на “Спотифай Камп Ноу ”. Събраните средства ще бъдат дарени за битка с амиотрофичната латерална склероза.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР