От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в

...
От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Българската асоциация на заведенията с писмо до Борисов заради коронавируса


От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изпратиха отворено писмо по отношение на вредите, които търпи бранш ресторантьорство поради ковид.

Публикуваме позицията без редакторска интервенция:

"Уважаема г-жо Караянчева,
Уважаеми господин Борисов,

Във връзка с усложнената епидемиологичната конюнктура в страната, Европа и света, както и заповедта на здравния министър господин Кирил Ананиев по отношение на заплахата от разпространяване на СОVID-19 нa тeритoриятa нa България, за прeуcтaнoвявaне пoceщeниятa нa културни мeрoприятия, в тoвa чиcлo и кинa, на спoртни мероприятия и зaбрaната за прoвeждaнe нa вcякaкви мacoви мeрoприятия, в кoитo учacтвaт дeцa, се следи следната конюнктура.

Само за първите 48 часа от новината за съществуване на инфектирани от вируса на територията на страната, е регистриран сериозен спад на визити на заведения за хранене и развлечения, анулация на направени резервации и евакуиране на платено капаро, което ще аргументи съществени загуби на сектора, а на фона на цялостното му положение, може да се случат и всеобщи банкрути. По информация от Национален статистически институт, нашият отрасъл дава над 20 милиарда лв. добавена стойност годишно и обезпечава прехраната на стотици хиляди, заети в бранша.

От името на нашите членове, се обръщаме към Вас с молба за съответна реакция. Засегнатите бизнеси би трябвало да бъдат подкрепени. В Италия за задачата са избрани 4.5 милиарда евро помощи.

В очакване сме за своевременни и съответни ограничения от Ваша страна. В момента там не се дължат налози, осигуровки, при цялостни условия на форсмажор. За благополучие, у нас ситуацията е друго, само че точно предварителната защита ще докара до сериозен отлив на клиенти, което от своя страна ще провокира неспособност компаниите да се издължат към бюджета, Национален осигурителен институт и Здравната каса ", се оповестява в позицията.

Припомняме, че с решение на Боил Банов бяха анулирани всички културни мероприятия в страната като превантивна мярка против разпространяването на ковид. По думите на самия Банов повода за безспорната възбрана е съвпадението на грип Б и ковид.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР