От ателието“ картините на известния художник Кольо Мишев заживяха свой

...
От ателието“ картините на известния художник Кольо Мишев заживяха свой
Коментари Харесай

ГХГ откри годината с изложба на Кольо Мишев

„ От ателието “ картините на известния художник Кольо Мишев заживяха собствен живот пред аудитория в Градска художествена галерия-Пловдив. Едноименната галерия откри шефът на галерията Красимир Линков, който означи, че с художникът се поддържа връзка леко, само че с неговото изкуство общуването не е по този начин елементарно, изисква размисъл. В един от обичаните художествени облици на Мишев – кораба изкуствоведът видя покана за пътешестване към света на фантазиите. Художникът даде собствен ключ – корабът е знак на живота. А животът би трябвало да е равноценен на независимост.

Изложбата беше посетена от представители на Държавния културен институт към българския министър на външните работи, които обмислят да включат създателя в програмата „ Балкански разговори “. Кольо Мишев е роден в град Струмица в районен съд Македония, приключил е Художествената академия в Скопие и е изявен създател както в родината си, по този начин и в България.

Изложбата „ От ателието “ може да се прегледа на първия етаж етаж в Залите за краткотрайни експозиции на ул. „ Княз Александър I “ №15 до 24 февруари.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР