От администрацията на Европейската футболна централа (УЕФА) дадоха разяснение за

...
От администрацията на Европейската футболна централа (УЕФА) дадоха разяснение за
Коментари Харесай

УЕФА потвърди, че нейни представители ще присъстват на избора на президент на БФС

От администрацията на Европейската футболна централа (УЕФА) дадоха обяснение за тяхната позиция по отношение на европейската подготовка сред България и Унгария на 16 ноември, която приключи при тъждество 2:2.

Припомняме, че преди изиграването на срещата имаше съществени полемики по отношение на това къде да се организира дуелът. На фона на мача, в центъра на столицата се разиграха батални подиуми сред полиция и протестиращи против настоящето управление на Българския футболен съюз.

От УЕФА обявиха пред Sportal.bg, че решението да се реалокира в началото мачът за стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив е било тяхно, по рекомендация от способените органи на реда.

Ето какво се споделя в позицията на Европейската централа:

„ УЕФА беше осведомена от Българския футболен съюз за терзанията, изразени от способените органи по отношение на организирането на мача от европейските квалификации сред България – Унгария.

Тяхната оценка на риска акцентира опцията за широкомащабни митинги на и към стадиона, които биха могли да повлияят на вярното протичане и привършване на мача.

Препоръката на управляващите беше мачът да се реалокира отвън София. Отчитайки тези опасения и след лична задълбочена оценка на риска, администрацията на УЕФА взе решение в сходство с Регламента на Европейското състезание по футбол на УЕФА да реалокира мястото на мача в Пловдив, съгласно всички страни.

След решение на локалните управляващи в Пловдив за анулиране на разрешението им за домакинство на мача, администрацията на УЕФА още веднъж се срещна с БФС и инстанциите, виновни за публичния ред в София, с цел да прегледат обстановката.

Тъй като съответните локални управляващи потвърдиха, че мачът може да се организира още веднъж в София, при изискване че е без аудитория, администрацията на УЕФА, според член 28 от регламента на надпреварата удостовери, че мачът ще се организира при закрити порти на Националния стадион " Васил Левски ".

УЕФА ще продължи да следи обстановката и да поддържа връзка с администрацията на БФС.

По нашия общоприет протокол можем да потвърдим, че наши представители ще участват на идните президентски избори “.

От УЕФА визират идния избирателен Конгрес на родната централа, който ще се организира през идната 2024 година. Точна дата и дневен ред на Общото заседание ще бъдат оповестени на съвещанието на Изпълнителния комитет на 6 декември. По-рано тази седмица, Борислав Михайлов хвърли оставка като президент на БФС, само че към момента не е ясно дали ще се кандидатира за нов мандат и дали оставката му ще бъде гласувана на Конгреса, който се чака да бъде в средата на март следващата година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР