От 8 септември (вторник) зрителите на БНТ 1 ще научават

...
От 8 септември (вторник) зрителите на БНТ 1 ще научават
Коментари Харесай

Мариана Векилска се завръща с ново предаване по БНТ - slava.bg

От 8 септември (вторник) феновете на Българска национална телевизия 1 ще научават настоящите събития и любопитните истории от цялата страна в новото предаване „ България в 60 минути “. То ще се излъчва всеки работен ден от 17:00 часа. Водещ на предаването е едно от най-харизматичните лица в българския ефирен ефир - Мариана Векилска. „ България в 60 минути “ ще бъде предаване за живота в цялата му разноцветност, в което ще намира място градивното към нас, което постоянно пропущаме “ – споделя известната журналистка.

„ Връщам се на екран с наслада и възторг и нямам самообладание, дружно с сътрудниците в страната и със феновете, да се впуснем в едно необикновено премеждие из цяла България с #ИсториитеOколоНас. “ Новият формат на Българска национална телевизия е ориентиран към необятната публика. В първите минути на телевизионната вечер екипът ще предложи директни включвания и репортажи по тематики, които засягат всекидневния живот на хората, ще подчертава и върху любопитни начинания, бизнес решения, публични събития, просветителни планове, обичаи... и всичко това, което вълнува и движи локалните общности.

„ България в 60 минути “ ще сервира на феновете и доста хрумвания свързани с пътешествия в страната. За реализацията на предаването Българска национална телевизия активизира ресурса на четирите си районни телевизионни центрове, както и на своите репортери. „ Българска национална телевизия от години разполага с най-хубавите журналистически екипи в районите. Така постоянно съумява да демонстрира протичащото се покрай хората и това, което директно ги интересува. С новия формат желаеме да превърнем това наличие в програмен акцент на Българска национална телевизия 1.

Затова и предприехме тази необикновена за огромните български малките екрани смяна при започване на вечерния часови пояс “, споделя Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия. „ Изключително доста се веселя, че умел експерт, като Мариана Векилска, се причислява към нас. Заедно с сътрудниците от районните центрове ще основат предаване, което всекидневно ще надниква в най-интересните кътчета на България. “ Българска национална телевизия е единствената телевизия, която има районни центрове в четири огромни български града – Варна, Пловдив, Русе и Благоевград, които дружно с кореспондентите, покриват територията на страната.

В новото предаване те ще отразяват културата, стопанската система и публичния живот на цяла България. Гледайте „ България в 60 минути “ всеки работен ден от 17:00 по Българска национална телевизия 1. От началото на септември Мариана Векилска става част от екипа на Българска национална телевизия, като водещ на новото предаване „ България в 60 минути “. Мариана е от София. Завършила е столичната Английска гимназия и Университета за национално и международно стопанство, след което изкарва курс по трагично майсторство в Университета на Централна Флорида, Съединени американски щати.

Започва кариерата си на публицист, като водещ на първия утринен блок на Нова телевизия. По-късно е кореспондент и водещ в Канал 3. Със основаването на bTV се причислява към екипа, като кореспондент, а малко по-късно става лице на утринния блок. През годините Мариана е била водещ на новините и на съботно-неделния утринен блок, кореспондент, продуцент и създател на къси документални филми в медията.

През 2019 година отпътува за Брюксел, където работи в огромна европейска организация, след което се връща в България и става част от екипа по интернационална активност на Националния военноисторически музей. Сега се връща в телевизионния ефир с предаването „ България в 60 минути “, където ще наблюдава #ИсториитеОколоНас, всеки работен ден, тъкмо в 17:00 часа по Българска национална телевизия 1.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР