От 8 ноември до 15 декември движението по автомагистрала Черно

...
От 8 ноември до 15 декември движението по автомагистрала Черно
Коментари Харесай

„Хидрострой“ започва работа на магистрала „Черно море“ и по пътя за „Златни пясъци“ 


От 8 ноември до 15 декември придвижването по автомагистрала „ Черно море “ от Варна до кръстовището за кв. „ Аспарухово “ на първокласния път I-9 Варна – Бургас ще се реализира в двете посоки в платното за Варна. Временната организация е за ремонт на платното за Бургас.Предвидено е замяна на асфалтовата настилка, ремонт на бордюри, възстановяване на отводняването на пътя, полагане на хоризонтална маркировка и нови пътни знаци.

През 2018 година, със стартирането на строителния сезон, ще се ремонтира и платното за Варна. Изпълнител на ремонтните действия е пътноподдържащото сдружение в област Варна ДЗЗД „ ПОНТ “ / в което са „Хидрострой“ на Велико Желев и „Инжстрой“ на Пламен Стилиянов/, с което АПИ има 4-годишен контракт по Закон за обществените поръчки.

През тази и през идната година ще се ремонтират и над 12 км от първокласния път „ Златни пясъци ” – Варна. За възстановяване на сигурността и удобството при пътешестване ще бъде възобновена асфалтовата настилка в част от правите.

До 15 декември, при положителни метеорологични условия, ще се правят строително-монтажни действия в сектора от кръстовището за Аладжа манастир до спирка „ Миньор “ във Варна. Ремонтът се прави без прекъсване на придвижването. Работи се в платното за Златни пясъци, а директният трафик е трансфериран в двете посоки в платното за Варна. Местното придвижване се пропуща в двете посоки на пътен възел „ Ален мак “ и пътен възел „ Слънчев ден “.

Предвидено е преасфалтиране на пътя, възстановяване на отводняването, възобновяване на хоризонталната маркировка, пътните знаци и други. Със стартирането на новия строителен сезон през 2018 година ще се ремонтират и секторите от пътя при Златни пясъци, в региона на к. к. „ Св. Св. Константин и Елена “, както и платното в посока Варна от кръстовището за Аладжа манастир до спирка „ Миньор “. Изпълнител на ремонтните действия е още веднъж е ДЗЗД „ ПОНТ“.

На снимката- Велико Желев

/вестник Капитал/
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР