От 6-ти декември, лимитът в картите на пенсионерите в Бургас

...
От 6-ти декември, лимитът в картите на пенсионерите в Бургас
Коментари Харесай

Вдигат лимита на пътувания в картите на пенсионерите

От 6-ти декември, лимитът в картите на пенсионерите в Бургас ще бъде повишен от 50 на 80 пътувания месечно или с 60% повече. Това заяви омбудсманът Тодор Стамболиев.

През ноември предходната година получих сигнал за проблем с така наречен „ стеснен брой “ пътувания за пенсионерите, които са си закупили електронни карти. Тогава нашите възрастни съграждани ми споделиха, че лимитът от 50 пътувания месечно не им е задоволителен. От образците, които те ми дадоха, стана ясно, че даже и да възнамеряват пътуванията си по две дневно, те не им разрешават да водят естествен обществен живот, тъй като в случай че желаят да посетят своите близки, внуци, да вървят постоянно при своя персонален доктор, в болница, в аптека, където да си закупят медикаменти, до пенсионерския клуб, до спектакъл, до местата, където могат да си заплащат сметките, лимитът ще бъде надхвърлен.

Бих желал да подчертая достойното държание на бургаските пенсионери, които не търсиха понижение цената на картата им за пътешестване в градския превоз, а единствено нарастване на броя пътувания за даден месец, описа омбудсманът на Бургас.

Тодор Стамболиев потърсил подпомагане от кмета на Община Бургас Димитър Николов. Градоначалникът е екипът му разискали казуса и по този начин се стигнало до взето решение от 6 декември лимитът в картите на пенсионерите да бъде повишен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР