От 6 до 8 декември 2023 година в полската столица

...
От 6 до 8 декември 2023 година в полската столица
Коментари Харесай

Европейските регулатори в областта на електронните съобщения с последни за годината срещи

От 6 до 8 декември 2023 година в полската столица Варшава се организираха: 5 7-то Пленарно съвещание на Органа на европейските регулатори в региона на електронните известия (BEREC) и 64-та Генерална асамблея на Групата на самостоятелните регулатори (IRG), в които взе участие Комисията за контролиране на известията . Това оповестиха от институцията. 

На пленарното съвещание на BEREC бяха прегледани и утвърдени за издание отчети по отношение на практиките и провокациите при последователното унищожаване на 2G и 3G , провокациите пред киберсигурността в електронните съобщителни мрежи, динамичността на конкуренцията на инфраструктурните компании за кули и достъп, непредоставящи услуги на дребно, обезпечаване правата на крайните консуматори посредством екологична бистрота на цифровите артикули и услуги и други. Пред регулаторите беше показана настояща информация за осъществяването на Работната стратегия на BEREC за 2023 година и беше утвърдена Работната стратегия за 2024 година.

През втория ден от съвещанията беше извършен избор за шеф на Службата на BEREC, като след изявление с претендентите за шеф беше определена Верена Уебър – началник на звено в дирекция „ Наука, технологии и нововъведения “ в Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/.

На Генералната асамблея на IRG бяха прегледани въпроси, свързани с регулаторното развиване в бранша на електронните известия с акценти върху програмата за цифровото десетилетие 2030, Закон за цифровите мрежи (Digital Networks Act – DNA), Закон за цифровите услуги (DSA), изкуствения разсъдък (ИИ) и други

В работата на двата форума взеха присъединяване Иван Димитров, ръководител на Комисията за контролиране на известията, Кристина Хитрова, заместник-председател и Ердинч Хайрула, член на Комисията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР