От 5 юни Първа инвестиционна банка стартира уеб базирана информационна

...
От 5 юни Първа инвестиционна банка стартира уеб базирана информационна
Коментари Харесай

Програмата на ПИБ Smart Lady е осигурила 47 млн. лева на 370 бизнес дами

От 5 юни Първа капиталова банка започва уеб основана осведомителна платформа, чиято цел е да отговори на потребностите на дамите в бизнеса. Тя е част от цялостната стратегия на Първа капиталова банка Smart Lady, която е обърната към характерните потребности на бизнес дамите в България. Според Марчела Абрашева, районен шеф на KANTAR TNS за България - компанията, която е направила изследване за настройките на дамите в бизнеса, 98% от дамите в бизнеса у нас желаят да се образоват и по-специално демонстрират интерес към онлайн образование.

" Това е ясна поръчка, че запитаните желаят да получават познания за съответни и прагматични неща и да ги получават когато и да е без значение от мястото на което се намират ", сподели Абрашева. Според нея 86% от запитаните считат, че е чудесна концепция да има уеб-базирана платформа за информация и образование. Бизнес дамите са посочили, че имат доста ясни хрумвания за рамките на мечтаното от тях образование. Марчела Абрашева съобщи, че множеството от запитаните желаят това да става по няколко часа на седмица по кокретни тематики свързани с това от което един човек се нуждае, с цел да стартира своя бизнес. Основно дамите са декларирали, че се интересуват от информация обвързвана с мениджмънта и с финансовите принадлежности в сферите най-вече на услугите и търговията.

Важно изискване съгласно дамите е информацията и образованието да бъде налична от всички типове мобилни устройства. Над 80% от запитаните са споделили, че желаят виртуални срещи с бизнес дами, от които да получат желаната информация или просто да разясняват с нея даден въпрос. В този ред на мисли все по-голямо развиване получава менторството.

Интересен миг в изследването е че над 50% от дамите декларирали предпочитание да стартират собствен бизнес са до 35 години, като множеството от тях са майки. " Те са въодушевени, образовани, инициативни с конретни хрумвания за бизнес и предпочитание да се учат ", заключи Абрашева

Севдалина Василева, изпълнителен шеф на ПИБ, сподели, че от началото на основаването на програмата Smart Lady, тя е замислена като платформа за образование на дамите в бизнеса. " Първата огромна изгода от тази стратегия е огромната и подробна информация, която тя дава за финансовите артикули. По този начи тя прави самия достъп до финансиране по-лесен. Условията в програмата са доста гъвкави и тяхната цел е да отговорят на характерните условия за която тя е основана. За година и половина от своето битие програмата Smart Lady има повече от 370 клиентки, за които е утвърдено финансиране за общо 47 млн. лв. ", съобщи Василева.

Освен това програмата основава опция на бизнес дамите да споделят по-между си и да споделят опит и идей. По този метод посредством нея се основава една доста потребна уеб-базирана обществена среда на инициативни, положителни и сполучливи дами. Според Василева, платформата за образование, която в този момент ПИБ започва, е едно разумно продължение на програмата Smart Lady, което банката е дала обещание на бизнес дамите. " Това ще бъде една цифрова общост в която дамите имащи собствен бизнес или искащи да стартират подобен могат да разговарат по сред си да получават и да обменят информация и да се образоват. Това е една измежду в която чрез менторите човек може да откри освен познания и информация, само че и евентуални вложители ", счита изпълнителния шеф на ПИБ. Тя разгласи, че ползата към обучителните модули е значителен, тъй като в извършените в 6 града образования са взели участие над 200 дами.

Надя Кошинска, член на УС на ПИБ и шеф на дирекция " Малки и междинни предприятия ", изясни че с изключение на обичайните финансови артикули в програмата са включени и доста бонуси за дамите. " Над 80% от дамите получили заеми, посредством тази стратегия се възползваха от препоръчаните застраховки " Спокойствие Ви Хелт " и " Здравна Застраховка Ви Хелт ". Тези застраховки са оабсолутно безполатни за получателите на заеми по програмата и обезпечават спокойстви при обслужването на кредитната експозиция и съзсдават условия за превантивна и навременна грижа за здравето на дамите в бизнеса ", изясни Кошинска.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР