България и Бургас кандидатстват за Европейско първенствоПредставителите на Европейската конфедерацията

...
България и Бургас кандидатстват за Европейско първенствоПредставителите на Европейската конфедерацията
Коментари Харесай

Арена Бургас впечатли Европейската конфедерацията по стрелба

България и Бургас аплайват за Европейско състезание

Представителите на Европейската конфедерацията по пукотевица дадоха висока оценка на " Арена Бургас ", с която България кандидатства за домакинство на Европейското състезание по спортна пукотевица през 2026 година

Днес Анна Ресчикова, Ласло Синка и Роберт Ференчак направиха оглед на залата, а по-късно имаха среща с кмета Димитър Николов. Пратениците на европейската централа задодаха редица въпроси за опциите на оборудването, базата за настаняване и превоза.

" Впечатлени сме от модерното оборудване, с което разполага града ви ", споделиха те пред кмета Николов. " Весела Лечева е легенда на нашия спорт и ние сме тук в ролята не на инспектиращи, а на сътрудници, които могат да оказват помощ на България да провежда огромни надпревари ".

Кметът Димитър Николов подсигурява, че Бургас ще е отличен хазаин, в случай че получи това доверие.

" Нашият град непрекъснато се развива. Домакини сме на редица спортни и културни събития и съм сигурен, че ще се оправим и с това предизвикателство ", сподели Николов.

Вчера пратениците на Европейската конфедерация се срещнаха и с министъра на младежта и спорта Георги Глушков.

" Министерството на младежта и спорта има специфична стратегия за семейства на огромни шампионати, което е гаранция, че страната застава зад федерациите, които желаят да са международната сцена ", сподели министър Глушков. 

" Показахме, че България и Бургас имат всички условия да одобряват огромно състезание. Навлязохме в най-големи елементи по отношение на подготовка на залата, базата за настаняване, логистиката, маркетинга. Ако получим семейството, ще се постараем то да се случи по най-хубавия метод и да е от изгода на страната, града и спорта ", сподели Весела Лечева, ръководител на Българския стрелкови съюз.

Решението за семейството ще бъде взето в края на май от борда на федерацията. България не е била хазаин на огромно състезание в този спорт повече от 30 години. Лечева се надява напъните за развиване да бъдат видяни и кандидатурата на България да е най-хубавата. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР