От 30 април до 9 май се разкриват с

...
От 30 април до 9 май се разкриват  с
Коментари Харесай

През празничните дни: Отварят зелени коридори за ваксиниране

От 30 април до 9 май се разкриват " " с иРНК ваксини. В четирите огромни лечебни заведения в София – Военномедицинска академия, „ Пирогов ”, Александровска и „ Света Анна ”, имунизационните пунктове ще работят с друго работно време, само че на никое място не е належащо авансово записване.
Имунизации във ВМА ще се правят с имунизацията на Oxford/AstraZeneca и с имунизацията на Pfizer/BioNTech в работните дни от 8.00 до 16.00 часа, а в празничните дни – Великденски и Гергьовден – от 9.00 до 13.00 часа.
 След конфликтите сред персонални лекари: РЗИ даде обещание да реши казуса, само че не сподели по какъв начин След конфликтите сред персонални лекари: РЗИ даде обещание да реши казуса, само че не сподели по какъв начин
Директорът на РЗИ-София Данчо Пенчев разгласи, че се работи по разрешаване на проблемите с подаването на ваксини към персоналните лекари, без д...
Освен Astra Zeneka и Pfizer, избралите да посетят пункта в УМБАЛ " Александровска " ще имат опция да изберат и препарата на Moderna. Там обаче ваксини няма да се поставят на 3 май, понеделник, а работното време на имунизационните кабинети е от 9.00 до 17.00 часа.
До 9 май, в това число, петте имунизационни зони в болница „ Пирогов ” ще одобряват всеки, който желае ваксина в часовете сред 08:30 и 17:30 часа.
Ваксинационните екипи на УМБАЛ „ Света Анна ” ще почиват само на 1 май. През всички останали дни първа, а и втора, на който му следва реимунизация, ще се поставят в часовете от 8.00 до 19.00 часа. Важно е да се знае обаче, че ваксина на AstraZeneca ще има за всеки искащ, само че от имунизациите на BioNTech/Pfizer са обезпечени количества за жителите над 65-годишна възраст. Екипите няма да слагат от препарата на Moderna.
В цялата страна до 9 май, в това число, отварят зелени коридори за имунизация. Здравните управляващи към този момент разпространиха лист на лечебните заведения и центрове, които ще работят на Единния информативен портал за COVID-19 Целта е в границите на почивните дни да се усили оптимално броят на ваксинираните жители.
 Ангелов: Решението за доставка на съветската ваксина е незаконно Ангелов: Решението за доставка на съветската ваксина е незаконно
Вчера беше взето решение да стартираме договаряния за доставка за съветската ваксина. Това е извънредно притеснително и незаконно реш...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР