От 2018 г. в читалище Светлина -1865 в село Ковачевица

...
От 2018 г. в читалище Светлина -1865 в село Ковачевица
Коментари Харесай

Кампанията "Дар Светлина" събира средства за читалището в Ковачевица

От 2018 година в читалище " Светлина -1865 " в село Ковачевица се организира интернационалният фестивал " Неотъпкана пътека ", за който от разнообразни краища на света се стичат хора - и реализатори, и аудитория. 

За жал постройката на читалището, което е на 150 години, не е в положително положение и неотдавна стана ясно, че дъждовете и снеговете са развалили покрива, от който в концертната зала тече вода. Организаторите на фестивала " Неотъпката пътека ", водени от артистичния шеф Лора Чекоратова, започнаха благотворителна акция за събиране на средства за ремонта на покрива. В специфичен дарителски уебсайт в интернет може да се подари определената сума еднократно, или да се вършат периодически дарения. 

Пианистката Лора Чекоратова се включи в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " по телефона от вкъщи си в Ню Йорк, с цел да опише освен за акцията " Дар Светлина ", само че и за прочувствената си връзка с това читалище, както и за акцентите в програмата на предстоящото четвърто издание на фестивала " Неотъпкана пътека " 2022 през месец август.  

Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР